INGREDIENTAI
Porcijų skaičius: 5
-
½ nedidelio kopūsto
-
500 g mišraus faršo (jautiena + kiauliena)
-
200 ml vandens
-
2 morkos (vidutinės)
-
100 g virtų ryžių
-
1 vidutinio dydžio svogūnas
-
3 v. š. trintų pomidorų (be odelių ir sėklų)
-
3 v. š. 35 % grietinėlės
-
2 v. š. pomidorų padažo
-
2 v. š. grietinės
-
1 a. š. džiovintų žolelių mišinio
-
⅔ a. š. druskos
-
⅓ a. š. maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS
Paruošimo laikas: daugiau nei 1 val.
-
Dubenyje faršą sumaišykite su virtais ryžiais, puse druskos, pipirais ir žolelėmis. Suformuokite nedidelius kukulius.
-
Svogūną smulkiai supjaustykite, morkas stambia tarka sutarkuokite, kopūstą supjaustykite plonomis juostelėmis.
-
Į didelę gilią keptuvę dėkite sluoksnį svogūnų, ant jų – morkas, o viršuje paskleiskite kopūstus. Užpilkite 100 ml vandens.
-
Ant daržovių sudėliokite faršo kukulius.
-
Kitame indelyje sumaišykite likusius 100 ml vandens, trintus pomidorus, pomidorų padažą, grietinę ir grietinėlę. Gauta mase užpilkite kukulius.
-
Keptuvę uždenkite dangčiu ir troškinkite ant silpnesnės vidutinės kaitros 30 minučių, tuomet kukulius atsargiai apverskite ir troškinkite dar 30 minučių. Jei reikia, daržoves pasūdykite ir pabarstykite pipirais.
-
Troškinio pabaigoje daržovės suminkštės ir tūris sumažės. Patiekite vienus arba su virtomis bulvėmis ar duona. Skanaus!