Skip to main content

INGREDIENTAI

Porcijų skaičius: 5

  • ½ nedidelio kopūsto

  • 500 g mišraus faršo (jautiena + kiauliena)

  • 200 ml vandens

  • 2 morkos (vidutinės)

  • 100 g virtų ryžių

  • 1 vidutinio dydžio svogūnas

  • 3 v. š. trintų pomidorų (be odelių ir sėklų)

  • 3 v. š. 35 % grietinėlės

  • 2 v. š. pomidorų padažo

  • 2 v. š. grietinės

  • 1 a. š. džiovintų žolelių mišinio

  • ⅔ a. š. druskos

  • ⅓ a. š. maltų juodųjų pipirų

PARUOŠIMO BŪDAS

Paruošimo laikas: daugiau nei 1 val.

  1. Dubenyje faršą sumaišykite su virtais ryžiais, puse druskos, pipirais ir žolelėmis. Suformuokite nedidelius kukulius.

  2. Svogūną smulkiai supjaustykite, morkas stambia tarka sutarkuokite, kopūstą supjaustykite plonomis juostelėmis.

  3. Į didelę gilią keptuvę dėkite sluoksnį svogūnų, ant jų – morkas, o viršuje paskleiskite kopūstus. Užpilkite 100 ml vandens.

  4. Ant daržovių sudėliokite faršo kukulius.

  5. Kitame indelyje sumaišykite likusius 100 ml vandens, trintus pomidorus, pomidorų padažą, grietinę ir grietinėlę. Gauta mase užpilkite kukulius.

  6. Keptuvę uždenkite dangčiu ir troškinkite ant silpnesnės vidutinės kaitros 30 minučių, tuomet kukulius atsargiai apverskite ir troškinkite dar 30 minučių. Jei reikia, daržoves pasūdykite ir pabarstykite pipirais.

  7. Troškinio pabaigoje daržovės suminkštės ir tūris sumažės. Patiekite vienus arba su virtomis bulvėmis ar duona. Skanaus!