
INGREDIENTAI
Porcijų skaičius: 36
- 250 g varškės
- 200 g kvietinių miltų
- 100 g sviesto
- 3 š. cukraus
- 3 a. š. vanilinio cukraus
- 1 a. š. kepimo miltelių
- žiupsnelis druskos
- papildomo cukraus pabarstymui
PARUOŠIMO BŪDAS
Paruošimo laikas: apie 45 min.
- Varškę išsukite su cukrumi, druska ir vaniliniu cukrumi, supilkite ištirpintą sviestą ir dar kartą gerai išmaišykite.
- Į masę suberkite miltus bei kepimo miltelius, užminkykite vientisą tešlą. Indą uždenkite ir padėkite į šaldytuvą maždaug valandai.
- Atšalusią tešlą iškočiokite plonai. Stikline išspauskite apskritimus.
- Kiekvieną apskritimą pabarstykite cukrumi, perlenkite pusiau, vėl pabarstykite ir dar kartą perlenkite – gausis mažas trikampis. Jo viršų dar lengvai apibarstykite cukrumi.
- Sausainius išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
- Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 25–30 min., kol gražiai paruduoja.
Skanaus!