INGREDIENTAI
Porcijų skaičius: 8
Pagrindui:
- 160 g kvietinių miltų
- 100 g cukraus
- 80 g sviesto
- 1 kiaušinis
- Žiupsnelis kepimo miltelių
Įdarui:
- 500 g varškės
- 100 g grietinės
- 2 kiaušinių tryniai
- 2 šaukštai manų kruopų
Viršui:
- 2 kiaušinių baltymai
- 3 šaukštai cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS
Paruošimo laikas: daugiau nei 1 val.
- Tešla. Sviestą sukapokite, suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, įmuškite kiaušinį, bertite cukrų ir užminkykite vientisą tešlą. Dėkite ją pusvalandžiui į šaldytuvą.
- Varškės sluoksnis. Varškę, grietinę, trynius ir manus plakite, kol gausis glotni masė.
- Kepimas. Kepimo formą išklokite popieriumi, paskleiskite atšalusią tešlą, ant viršaus supilkite varškės masę. Kepkite 180 °C orkaitėje ~45 min.
- Baltymų putė. Likus ~15 min. iki kepimo pabaigos standžiai išplakite baltymus su cukraus pudra ir užtepkite ant pyrago. Kepkite, kol viršus gražiai pabals.
- Aušinimas. Ištrauktam pyragui leiskite visiškai atvėsti – taip atsiskleis „Angelo ašaros“ skonis ir tekstūra. Skanaus!