Skip to main content

Pyragas „Angelo ašara“ – trapus pagrindas, puri varškė ir baltymų debesėlis

INGREDIENTAI

Porcijų skaičius: 8

Pagrindui:

  • 160 g kvietinių miltų
  • 100 g cukraus
  • 80 g sviesto
  • 1 kiaušinis
  • Žiupsnelis kepimo miltelių

Įdarui:

  • 500 g varškės
  • 100 g grietinės
  • 2 kiaušinių tryniai
  • 2 šaukštai manų kruopų

Viršui:

  • 2 kiaušinių baltymai
  • 3 šaukštai cukraus pudros

PARUOŠIMO BŪDAS

Paruošimo laikas: daugiau nei 1 val.

  1. Tešla. Sviestą sukapokite, suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, įmuškite kiaušinį, bertite cukrų ir užminkykite vientisą tešlą. Dėkite ją pusvalandžiui į šaldytuvą.
  2. Varškės sluoksnis. Varškę, grietinę, trynius ir manus plakite, kol gausis glotni masė.
  3. Kepimas. Kepimo formą išklokite popieriumi, paskleiskite atšalusią tešlą, ant viršaus supilkite varškės masę. Kepkite 180 °C orkaitėje ~45 min.
  4. Baltymų putė. Likus ~15 min. iki kepimo pabaigos standžiai išplakite baltymus su cukraus pudra ir užtepkite ant pyrago. Kepkite, kol viršus gražiai pabals.
  5. Aušinimas. Ištrauktam pyragui leiskite visiškai atvėsti – taip atsiskleis „Angelo ašaros“ skonis ir tekstūra. Skanaus!