INGREDIENTAI:
- 500 g vištienos krūtinėlės
- 200 ml vandens
- 1 didelis arba 2 maži kiaušiniai
- 5 šaukštai šalto vandens
- 3 didelės česnako skiltelės (arba 4 mažesnės)
- 2 šaukštai sezamo sėklų
- Prieskoniai vištienai – pagal skonį
- Maltų juodųjų pipirų – pagal skonį
- Aliejaus – kepimui
Padažui:
- 220 ml vandens
- 5 šaukštai sojos padažo
- 3 šaukštai medaus
- 3 šaukštai krakmolo (apytikriai)
- 1 šaukštas baltojo vyno acto
PARUOŠIMAS:
- Vištienos krūtinėlę supjaustykite gabaliukais, pabarstykite prieskoniais ir pipirais.
- Kiaušinius išplakite su vandeniu, suberkite 2 šaukštus krakmolo, permaišykite ir įdėkite vištieną. Viską gerai sumaišykite.
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite vištieną ir apkepkite iš abiejų pusių, kol apskrus ir bus iškepusi – tik neperkepkite.
- Apkepusią mėsą išimkite ir atidėkite.
- Padažui sumaišykite vandenį, sojos padažą, actą ir medų.
- Česnaką susmulkinkite ir pakepinkite toje pačioje keptuvėje, kur kepė vištiena. Supilkite paruoštą padažą, užvirkite.
- Krakmolą sumaišykite su 220 ml vandens ir supilkite į verdantį padažą. Sudėkite vištieną.
- Troškinkite, kol padažas sutirštės. Galiausiai suberkite sezamą ir nukelkite nuo ugnies.