INGREDIENTAI
-
3 kg burokėlių
-
1 l natūralių obuolių sulčių
-
1 v. š. druskos
-
5 juodieji pipirai (žirneliais)
-
3 lauro lapai
PARUOŠIMO BŪDAS
Paruošimo laikas: apie 20 min.
-
Burokėlius išvirkite, nulupkite ir stambiai sutarkuokite arba supjaustykite šiaudeliais virtuviniu kombainu.
-
Sudėkite burokėlius į puodą, užpilkite obuolių sultimis (tiek, kad daržovės apsemtų), suberkite druską, juoduosius pipirus ir lauro lapus. Proporcija: 1 l sulčių = 1 nubrauktas v. š. druskos.
-
Užvirkite ir pavirkite apie 5 min.
-
Karštą masę iškart supilstykite į iškaitintus stiklainius, užsukite nuplikytais dangteliais, apverskite dugnu aukštyn, apsukite šiltu pledu ir palikite visiškai atvėsti.
-
Atvėsusius stiklainius laikykite vėsioje vietoje. Skanaus!