Skip to main content

INGREDIENTAI

  • 3 kg burokėlių

  • 1 l natūralių obuolių sulčių

  • 1 v. š. druskos

  • 5 juodieji pipirai (žirneliais)

  • 3 lauro lapai

PARUOŠIMO BŪDAS

Paruošimo laikas: apie 20 min.

  1. Burokėlius išvirkite, nulupkite ir stambiai sutarkuokite arba supjaustykite šiaudeliais virtuviniu kombainu.

  2. Sudėkite burokėlius į puodą, užpilkite obuolių sultimis (tiek, kad daržovės apsemtų), suberkite druską, juoduosius pipirus ir lauro lapus. Proporcija: 1 l sulčių = 1 nubrauktas v. š. druskos.

  3. Užvirkite ir pavirkite apie 5 min.

  4. Karštą masę iškart supilstykite į iškaitintus stiklainius, užsukite nuplikytais dangteliais, apverskite dugnu aukštyn, apsukite šiltu pledu ir palikite visiškai atvėsti.

  5. Atvėsusius stiklainius laikykite vėsioje vietoje. Skanaus!