Skip to main content

Burokėliai obuolių sulčių marinate – žiemos atsarga

INGREDIENTAI

  • 3 kg burokėlių
  • 1 l natūralių obuolių sulčių
  • 1 v. š. druskos
  • 5 juodieji pipirai (žirneliais)
  • 3 lauro lapai

PARUOŠIMO BŪDAS

Paruošimo laikas: apie 20 min.

  1. Burokėlius išvirkite, nulupkite ir stambiai sutarkuokite arba supjaustykite šiaudeliais virtuviniu kombainu.
  2. Sudėkite burokėlius į puodą, užpilkite obuolių sultimis (tiek, kad daržovės apsemtų), suberkite druską, juoduosius pipirus ir lauro lapus. Proporcija: 1 l sulčių = 1 nubrauktas v. š. druskos.
  3. Užvirkite ir pavirkite apie 5 min.
  4. Karštą masę iškart supilstykite į iškaitintus stiklainius, užsukite nuplikytais dangteliais, apverskite dugnu aukštyn, apsukite šiltu pledu ir palikite visiškai atvėsti.
  5. Atvėsusius stiklainius laikykite vėsioje vietoje. Skanaus!