INGREDIENTAI
- 3 kg burokėlių
- 1 l natūralių obuolių sulčių
- 1 v. š. druskos
- 5 juodieji pipirai (žirneliais)
- 3 lauro lapai
PARUOŠIMO BŪDAS
Paruošimo laikas: apie 20 min.
- Burokėlius išvirkite, nulupkite ir stambiai sutarkuokite arba supjaustykite šiaudeliais virtuviniu kombainu.
- Sudėkite burokėlius į puodą, užpilkite obuolių sultimis (tiek, kad daržovės apsemtų), suberkite druską, juoduosius pipirus ir lauro lapus. Proporcija: 1 l sulčių = 1 nubrauktas v. š. druskos.
- Užvirkite ir pavirkite apie 5 min.
- Karštą masę iškart supilstykite į iškaitintus stiklainius, užsukite nuplikytais dangteliais, apverskite dugnu aukštyn, apsukite šiltu pledu ir palikite visiškai atvėsti.
- Atvėsusius stiklainius laikykite vėsioje vietoje. Skanaus!