INGREDIENTAI
- 2 stiklinės (250 ml) kvietinių miltų
- 1 stiklinė kefyro
- ⅔ stiklinės cukraus (reguliuokite pagal saldumą)
- ½ stiklinės neutralaus aliejaus (arba tirpinto sviesto)
- 2 M/L kiaušiniai
- 2 a. š. kepimo miltelių
- 2 a. š. vanilinio cukraus
- Sauja razinų (nebūtina)
PARUOŠIMAS
- Kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi išplakite, kol pabals ir padidės tūris. Toliau plakdami plona srovele įpilkite aliejų, tada kefyrą.
- Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir per kelis kartus įmaišykite šaukštu į skystą masę. Jeigu norite, įberkite nuplautas razinas. Tešla turi priminti tirštą grietinę – jei reikia, pakoreguokite kefyru arba miltais.
- Kepimo formą patepkite sviestu ar išklokite popieriumi, supilkite tešlą.
- Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje ~40–50 min., kol medinis pagaliukas ištraukus liks sausas.
Leiskite pyragui pravėsti ir skanaus!