INGREDIENTAI
Porcijų skaičius: 8
- 1,5 kg baltagūžių kopūstų
- 2 morkos
- 1 česnako galva
Marinatui:
- 500 ml vandens
- 80 ml augalinio aliejaus
- 70 ml 9 % acto
- 3 a. š. druskos
- 3 a. š. cukraus
- 10 juodųjų pipirų žirnelių
- 3 lauro lapai
PARUOŠIMO BŪDAS
Paruošimo laikas: ~30 min. (+ 3 paros brandinimo)
- Kopūstų galvą supjaustykite plonomis juostelėmis. Morkas ir česnaką sutarkuokite stambia burokine tarka.
- Daržoves sukrėskite į talpų indą, tvirtai nuspauskite, kad tilptų kuo daugiau.
- Marinatas. Į puodą supilkite vandenį, aliejų ir actą, suberkite druską, cukrų, pipirų žirnelius bei lauro lapus. Užvirkite ir pavirkite 5 min., tuomet visiškai atvėsinkite.
- Šaltu marinatu užpilkite suslėgtas daržoves. Viršuje uždėkite lėkštelę ar mažesnį dubenį ir prispauskite svoriu, kad kopūstai visuomet būtų skystyje.
- Indą laikykite vėsiai (šaldytuve ar rūsyje). Po 3 parų kopūstai bus paruošti ragavimui – traškūs, kvapnūs ir puikiai derantys prie mėsos patiekalų. Skanaus!