INGREDIENTAI
Porcijų skaičius: 8
-
1,5 kg baltagūžių kopūstų
-
2 morkos
-
1 česnako galva
Marinatui
-
500 ml vandens
-
80 ml augalinio aliejaus
-
70 ml 9 % acto
-
3 a. š. druskos
-
3 a. š. cukraus
-
10 juodųjų pipirų žirnelių
-
3 lauro lapai
PARUOŠIMO BŪDAS
Paruošimo laikas: ~30 min. (+ 3 paros brandinimo)
-
Kopūstų galvą supjaustykite plonomis juostelėmis. Morkas ir česnaką sutarkuokite stambia burokine tarka.
-
Daržoves sukrėskite į talpų indą, tvirtai nuspauskite, kad tilptų kuo daugiau.
-
Marinatas. Į puodą supilkite vandenį, aliejų ir actą, suberkite druską, cukrų, pipirų žirnelius bei lauro lapus. Užvirkite ir pavirkite 5 min., tuomet visiškai atvėsinkite.
-
Šaltu marinatu užpilkite suslėgtas daržoves. Viršuje uždėkite lėkštelę ar mažesnį dubenį ir prispauskite svoriu, kad kopūstai visuomet būtų skystyje.
-
Indą laikykite vėsiai (šaldytuve ar rūsyje). Po 3 parų kopūstai bus paruošti ragavimui – traškūs, kvapnūs ir puikiai derantys prie mėsos patiekalų. Skanaus!