Skip to main content

INGREDIENTAI

Porcijų skaičius: 8

  • 1,5 kg baltagūžių kopūstų

  • 2 morkos

  • 1 česnako galva

Marinatui

  • 500 ml vandens

  • 80 ml augalinio aliejaus

  • 70 ml 9 % acto

  • 3 a. š. druskos

  • 3 a. š. cukraus

  • 10 juodųjų pipirų žirnelių

  • 3 lauro lapai

PARUOŠIMO BŪDAS

Paruošimo laikas: ~30 min. (+ 3 paros brandinimo)

  1. Kopūstų galvą supjaustykite plonomis juostelėmis. Morkas ir česnaką sutarkuokite stambia burokine tarka.

  2. Daržoves sukrėskite į talpų indą, tvirtai nuspauskite, kad tilptų kuo daugiau.

  3. Marinatas. Į puodą supilkite vandenį, aliejų ir actą, suberkite druską, cukrų, pipirų žirnelius bei lauro lapus. Užvirkite ir pavirkite 5 min., tuomet visiškai atvėsinkite.

  4. Šaltu marinatu užpilkite suslėgtas daržoves. Viršuje uždėkite lėkštelę ar mažesnį dubenį ir prispauskite svoriu, kad kopūstai visuomet būtų skystyje.

  5. Indą laikykite vėsiai (šaldytuve ar rūsyje). Po 3 parų kopūstai bus paruošti ragavimui – traškūs, kvapnūs ir puikiai derantys prie mėsos patiekalų. Skanaus!