INGREDIENTAI
Porcijų skaičius: 6
Tešla:
- 175 g kvietinių miltų
- 125 g gerai atšalusio sviesto
- 1 kiaušinis
- ½ šaukšto grietinės
- ⅓ šaukštelio druskos
Įdaras:
- 400 g riebios varškės
- 2 kiaušiniai
- 6½ šaukšto cukraus
- ½ šaukšto miltų (jei varškė vandeninga)
- 1 šaukštelis vanilinio cukraus
- 2 lašai vanilės aromato (arba ½ šaukštelio ekstrakto)
PARUOŠIMO BŪDAS
Paruošimo laikas: ~30 min. (+ poilsis + kepimas)
- Tešla. Miltus, kiaušinį, grietinę ir druską lengvai sumaišykite. Sviestą stambia tarka įtarkuokite tiesiai į mišinį, pirštais greitai susekite trupinius į vientisą tešlą. Porai valandų padėkite į šaldytuvą (arba pusvalandžiui į šaldiklį).
- Įdaras. Varškę, kiaušinius, cukrų, vanilinį cukrų bei vanilės aromatą išsukite iki vientisos masės. Jei varškė skystoka, įmaišykite miltus.
- ⅔ sustingusios tešlos iškočiokite ir patieskite į sviestu pateptą 20–22 cm formą, suformuodami kraštelius.
- Supilkite varškės įdarą, išlyginkite. Likusią tešlą iškočiokite plonai ir užklokite viršų. Šakute subadykite, lengvai uždenkite folija.
- Kepkite 180 °C orkaitėje ~35 min., tuomet nuimkite foliją ir dar apie 25 min., kol pyragas gražiai parus.
- Atvėsinkite formoje, kad įdaras sutvirtėtų, pjaustykite atšalusį. Skanaus!