Skip to main content

INGREDIENTAI

  • 2 stiklinės (250 ml) kvietinių miltų

  • 1 stiklinė kefyro

  • ⅔ stiklinės cukraus (reguliuokite pagal saldumą)

  • ½ stiklinės neutralaus aliejaus (arba tirpinto sviesto)

  • 2 M/L kiaušiniai

  • 2 a. š. kepimo miltelių

  • 2 a. š. vanilinio cukraus

  • Sauja razinų (nebūtina)

PARUOŠIMAS

  1. Kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi išplakite, kol pabals ir padidės tūris. Toliau plakdami plona srovele įpilkite aliejų, tada kefyrą.

  2. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir per kelis kartus įmaišykite šaukštu į skystą masę. Jeigu norite, įberkite nuplautas razinas. Tešla turi priminti tirštą grietinę – jei reikia, pakoreguokite kefyru arba miltais.

  3. Kepimo formą patepkite sviestu ar išklokite popieriumi, supilkite tešlą.

  4. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje ~40–50 min., kol medinis pagaliukas ištraukus liks sausas.

Leiskite pyragui pravėsti ir skanaus!