INGREDIENTAI
-
2 stiklinės (250 ml) kvietinių miltų
-
1 stiklinė kefyro
-
⅔ stiklinės cukraus (reguliuokite pagal saldumą)
-
½ stiklinės neutralaus aliejaus (arba tirpinto sviesto)
-
2 M/L kiaušiniai
-
2 a. š. kepimo miltelių
-
2 a. š. vanilinio cukraus
-
Sauja razinų (nebūtina)
PARUOŠIMAS
-
Kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi išplakite, kol pabals ir padidės tūris. Toliau plakdami plona srovele įpilkite aliejų, tada kefyrą.
-
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir per kelis kartus įmaišykite šaukštu į skystą masę. Jeigu norite, įberkite nuplautas razinas. Tešla turi priminti tirštą grietinę – jei reikia, pakoreguokite kefyru arba miltais.
-
Kepimo formą patepkite sviestu ar išklokite popieriumi, supilkite tešlą.
-
Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje ~40–50 min., kol medinis pagaliukas ištraukus liks sausas.
Leiskite pyragui pravėsti ir skanaus!