INGREDIENTAI
Porcijų skaičius: 8
- 2 stiklinės kvietinių miltų (±)
- 1 stiklinė pasirinktos uogienės (naudota aviečių)
- 1 stiklinė grietinės
- ½ stiklinės cukraus (derinkite pagal saldumą)
- 2 kiaušiniai
- 2 nubraukti šaukšteliai sodos
PARUOŠIMO BŪDAS
Paruošimo laikas: ~1 val.
- Sodą suberkite į grietinę, gerai išmaišykite ir palikite 5–10 min., kad neutralizuotųsi rūgšties perteklius.
- Kiaušinius išplakite su cukrumi, kol kristalai ištirps, o masė pabals ir sutirštės.
- Įplaktą masę sudėkite uogienę ir grietinę, šaukštu vienodai išmaišykite.
- Per kelis kartus įmaišykite miltus – jų kiekį reguliuokite taip, kad tešla primintų riebios grietinės tirštumą.
- Tešlą supilkite į 24 cm skersmens apvalią formą (dugną galite iškloti kepimo popieriumi).
- Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 50–60 min. Iškepimą patikrinkite mediniu pagaliuku: jeigu jis ištraukiamas sausas – pyragas jau paruoštas.
Leiskite pyragui šiek tiek atvėsti formoje, tada perkelkite ant grotelių. Skanaus!