Skip to main content

Pusryčiai yra vienas pagrindinių dienos valgymų. Jis turi suteikti mums energijos ir padėti gerai jaustis. Pasirodo, kai kurių maisto produktų ryte verta vengti. Ar juos valgote? Tai klaida.

Ar turite mėgstamiausių pusryčių rūšių? Jei taip, verta patikrinti, ar jūsų valgiaraštyje nėra ko nors iš uždraustų patiekalų sąrašo. Daugelis ekspertų jau daugelį metų pabrėžia, kad ne viską galima valgyti ryte. Jei nesilaikysite šių taisyklių, tai gali turėti nemalonių pasekmių.

Nevalgykite to pusryčiams

Turbūt pažįstate žmonių, kurie mėgsta pusryčiauti ir neįsivaizduoja, kad galėtų išeiti iš namų be pusryčių, ir tokių, kurie visiškai atsisako rytinio valgio. Tačiau, jei dieną pradedate valgydami ką nors skanaus, verta prisiminti, kad ne viskas jums tinka.

Citrusiniai vaisiai, tokie kaip apelsinai ar greipfrutai, visiškai neturėtų būti pirmojo valgymo dalis. Pomidorai, bananai ir agurkai taip pat netinka. Be to, nerekomenduojama gerti gazuotų gėrimų. Kai kurie žmonės gali nustebti, kodėl tokie populiarūs maisto produktai yra kenksmingi. Pasirodo, kai kurie iš išvardytų produktų dirgina skrandį ir, valgant jų per daug arba atskirai, gali sukelti pilvo skausmus, pykinimą ir net širdies sutrikimus.

Daugelis ekspertų taip pat pataria rytais nevalgyti saldžių pusryčių dribsnių, mielinių, duoniukų ar pyragaičių. Ir jokiu būdu nepradėkite dienos tik nuo kavos ar arbatos – vien kofeino turinčio gėrimo negalima vartoti vietoje sveiko valgio.

Ką galiu padaryti, kad pakeisčiau netinkamus produktus?

Mėgstantiems energingus ir sveikus pusryčius geriausia rinktis kelis paprastus variantus. Būtent juos turėtumėte rinktis kuo dažniau:

  • kiaušiniai
  • avižinė košė
  • kukurūzų košė
  • arbūzas
  • grikių blynai
  • kviečių gemalai

Kuriant meniu svarbu atsižvelgti į aukso vidurį. Svarbu, kad pusryčiai būtų įvairūs ir juose būtų derinamos maistingosios medžiagos. Vienkartinis nukrypimas nuo šių principų nepablogins mūsų sveikatos.