Skip to main content

Ar mėgstate vaisių ir daržovių sriubas? Patikrinkite, kaip paruošti morkų ir apelsinų kremą. Štai paprastas receptas.

Morkos – tai daržovės, kurių kulinarinis panaudojimas labai įvairus. Jie puikiai tinka salotoms, vakarienei ir net pyragams gardinti. Rudens savaitgalį juos taip pat turėtumėte naudoti tirštai, kreminės konsistencijos sriubai gaminti. Kad skonis būtų dar geresnis, galite į jį įmaišyti sultingo apelsino. Būtinai išbandykite šį receptą.

Norite skanaus patiekalo? Čia pateikiamas morkų sriubos su apelsinais receptas

Morkų sriuba su apelsinais puikiai tinka savaitgalio šeimos vakarienei. Jis labai sotus ir maistingas. Jis taip pat gražiai atrodo ant virtuvės stalo ir džiugina nežemišku vaisių aromatu. Įdėkite įvairių kvapiųjų prieskonių, pavyzdžiui, imbiero arba kardamono.

PASIRUOŠIMO LAIKAS : 30 min.

KIEK ŽMONIŲ : 2 asmenims

SUDEDAMOSIOS DALYS

  • 1 kg morkų
  • 1 apelsinas
  • 3 šaukštai medaus
  • 0,5 arbatinio šaukštelio imbiero
  • 0,5 arbatinio šaukštelio kardamono
  • žiupsnelis cinamono
  • žiupsnelis gvazdikėlių prieskonių
  • 50 ml saldžios grietinėlės sriuboms

PARUOŠIMO BŪDAS

  1. Pirmiausia iš apelsino išspauskite sultis.
  2. Nulupkite morkas ir supjaustykite jas mažesniais gabalėliais.
  3. Tada virkite juos vandenyje, kol suminkštės.
  4. Sumaišykite daržoves.
  5. Supilkite apelsinų sultis ir viską sumaišykite.
  6. Dar trumpai pavirkite.
  7. Grietinėlę pagardinkite pagal skonį ir papuoškite grietinėle.

Apelsinų ir morkų sriuba – kaip ją patiekti?

Ši sriuba – labai apetitiškas patiekalas, kuriam sunku atsispirti. Papuoškite baziliko lapeliais ir apelsino skiltele. Keletas smulkintų graikinių riešutų ant viršaus taip pat nepakenktų. Šią sriubą geriausia patiekti su skrebučiais arba pūstais žirneliais.