Skip to main content

Morkų kiaušinienė – puiki originalių pusryčių visai šeimai idėja. Jį galite pagaminti labai greitai. Štai paprastas receptas.

Kiaušinienė neabejotinai yra vienas populiariausių pusryčių pasirinkimų. Tereikia kiaušinių, šiek tiek sviesto ir prieskonių, kad sukurtumėte skanų patiekalą, kuris puikiai tinka pirmajam patiekalui. Pagrindinę kiaušinienės versiją kartais galima praturtinti kitais ingredientais. Šiuo atveju morkos puikiai tinka ne tik dėl unikalaus skonio, bet ir dėl didelės maistinės vertės. Būtinai išbandykite šį receptą.

Kiaušinienė su morkomis nustebins savo skoniu. Sužinokite, kaip jį pagaminti

Kiaušinienę su morkomis labai lengva ir greita pagaminti. Prieš ruošiant šį patiekalą, kiaušinius patartina suplakti plaktuvu. Kiaušinienė bus puri ir minkšta. Panašų efektą galima pasiekti įpylus šiek tiek gazuoto vandens.

PASIRUOŠIMO LAIKAS : 25 min.

KIEK ŽMONIŲ : 2 asmenims

SUDEDAMOSIOS DALYS

  • 3 kiaušiniai
  • 1 morka
  • 2 šaukštai sviesto
  • druska
  • vaistažolių pipirai
  • Provanso žolelės
  • bazilikas
  • česnako skiltelė
  • 50 ml gazuoto vandens

PARUOŠIMO BŪDAS

  1. Nuplaukite, nulupkite ir sutarkuokite morkas.
  2. Morkas apkepkite keptuvėje su sviestu ir smulkintu česnaku.
  3. Kiaušinius lengvai suplakite plaktuvu ir supilkite į keptuvę.
  4. Įpilkite šiek tiek gazuoto vandens ir prieskonių.
  5. Viską gerai išmaišykite.

Kaip patiekti morkų kiaušinienę?

Tokia kiaušinienė nustebins jus savo patrauklia išvaizda ir nepakartojamu skoniu. Prieš patiekdami papuoškite bazilikais arba petražolėmis. Geriausia patiekti su šviežia duona arba bandelėmis. Ant jo taip pat galima užberti šiek tiek sūrio.

Tai maistingas ir sotus patiekalas. Morkos yra daugelio vitaminų ir maistinių medžiagų šaltinis. Morkose, be kita ko, yra maistinių skaidulų ir beta karotino, kuris teigiamai veikia regėjimą ir odos būklę.