Skip to main content

Tiesiog negalite įvaldyti ryžių virimo ant viryklės meno? Nenusiminkite – jūs ne vieni. Ruošiant ryžius daug kas gali nepavykti: jie gali būti per gumbuoti, per kieti, sudegti. Tačiau, kai jau įvaldysite šį principą, kiekvieną kartą pavyks viską padaryti teisingai. Dar nespėjus nė apsidairyti, turėsite garuojantį dubenėlį ryžių, kuriuos galėsite paruošti į mūsų lengvus Budos dubenėlius arba patiekti su jautiena ir brokoliais – tai bus paprasčiausia savaitės vakarienė.

Vadovaukitės mūsų patarimais ir gudrybėmis, kad kaskart įvaldytumėte ryžius ant viryklės:

1. Ryžius nuplaukite.

Žinau, kad skalavimas erzina, bet tikrai verta jį atlikti, kad atsikratytumėte dulkėto krakmolo, dėl kurio ryžiai gali tapti pernelyg lipnūs. Tiesiog sudėkite ryžius į smulkų sietelį ir skalaukite po šaltu vandeniu, kol vanduo bus skaidrus.

2. Prisiminkite santykį.

Daugeliui ryžių rūšių visada naudojamas 1 puodelio ryžių ir 2 puodelių vandens santykis, kurį galite didinti arba mažinti. (Kad įsitikintumėte, dar kartą patikrinkite ryžių pakuotę.) Kad būtų daugiau skonio, galite įpilti vištienos ar daržovių sultinio.

3. Užvirinkite vandenį

Tada įmaišykite ryžius ir druską. Jei norite įdėti ir gabalėlį sviesto, drąsiai tai darykite – jūsų ryžiai bus 10 kartų skanesni.

4. Nuolat virkite.

Sudėjus ryžius, vandens temperatūra gerokai nukris ir jis nustos virti. Leiskite jam vėl švelniai virti (priešingu atveju rizikuojate, kad vanduo išvirs greičiau, nei ryžiai suminkštės).

5. Nenuimkite dangčio.

Uždenkite puodą ir sumažinkite kaitrą iki silpnos. Nors ir bus viliojanti, dangtį laikykite uždengtą! Labai svarbu nesukelti garų.

6. Patikrinkite po 18 minučių.

Ilgagrūdžiams baltiesiems ryžiams visada nustatau laikmatį 18 minučių, nes žinau, kad gali prireikti dar minutės ar dviejų. Tegul ryžiai būna jūsų rodiklis, o ne vanduo. Jei liko šiek tiek vandens, tai visiškai gerai! Tiesiog šiek tiek pakreipkite puodą, kad jis ištekėtų. (Ruošiate ruduosius ryžius? Patikrinkite po 30 minučių.)

7. Palikite ramybėje.

Išjunkite kaitrą, uždarykite dangtį ir leiskite kelias minutes pailsėti garuojančiame puode. Kantrybė yra dorybė, mano drauge.

8. Pamaišykite

Šakute švelniai išmaišykite ir pakelkite ryžius, kad grūdai nesuliptų.

Jei turite ryžių virimo aparatą, šis žaidimas daug lengvesnis. Naudokite tą patį stebuklingą santykį ir viską meskite į ryžių virimo aparatą, kuris visą darbą atliks už jus. Kai aparatas pasakys, kad ryžiai paruošti, galios tie patys nurodymai “palikite ramybėje” ir pūstų ryžių išpurenimas.

Pagaminote tai? Praneškite mums, kaip sekėsi, žemiau esančiuose komentaruose!