
INGREDIENTAI
- 300 g sūrio (tvirtesnio, gerai lydančio)
- 2 kiaušiniai
- Džiūvėsėlių – tiek, kad apvolioti
- Žiupsnelis druskos
- Žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
- Aliejaus kepimui (fritiūrinėje arba keptuvėje)
PARUOŠIMO BŪDAS
- Plakinys. Kiaušinius lengvai išplakite su druska ir pipirais.
- Paruoškite sūrį. Sūrį supjaustykite maždaug 1 cm storio riekelėmis.
- Paniravimas dvigubu sluoksniu. Kiekvieną sūrio riekelę pamirkykite kiaušinio masėje, apvoliokite džiūvėsėliuose, dar kartą panardinkite į kiaušinį ir vėl į džiūvėsėlius, kad plutelė būtų storesnė ir traškesnė.
- Kepimas. Įkaitinkite aliejų (keptuvėje arba fritiūrinėje). Sūrio gabalėlius kepkite, kol abi pusės taps auksinės – užtenka kelių minučių.
- Patiekimas. Išimkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius, ir patiekite karštus su žalumynais bei šviežiomis daržovėmis.
