Skip to main content

Traškus keptas sūris džiūvėsėlių plutelėje
INGREDIENTAI

  • 300 g sūrio (tvirtesnio, gerai lydančio)
  • 2 kiaušiniai
  • Džiūvėsėlių – tiek, kad apvolioti
  • Žiupsnelis druskos
  • Žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
  • Aliejaus kepimui (fritiūrinėje arba keptuvėje)

PARUOŠIMO BŪDAS

  1. Plakinys. Kiaušinius lengvai išplakite su druska ir pipirais.
  2. Paruoškite sūrį. Sūrį supjaustykite maždaug 1 cm storio riekelėmis.
  3. Paniravimas dvigubu sluoksniu. Kiekvieną sūrio riekelę pamirkykite kiaušinio masėje, apvoliokite džiūvėsėliuose, dar kartą panardinkite į kiaušinį ir vėl į džiūvėsėlius, kad plutelė būtų storesnė ir traškesnė.
  4. Kepimas. Įkaitinkite aliejų (keptuvėje arba fritiūrinėje). Sūrio gabalėlius kepkite, kol abi pusės taps auksinės – užtenka kelių minučių.
  5. Patiekimas. Išimkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius, ir patiekite karštus su žalumynais bei šviežiomis daržovėmis.