INGREDIENTAI
- 250 g mocarelos (tinka ir plėšomos sūrio lazdelės ar kitas mėgstamas fermentinis)
- 100 g džiūvėsėlių (naudota su paprika, bet galite rinktis bet kokius)
- 2 kiaušiniai
- 1 a. š. česnako miltelių
- ½ a. š. rūkytos paprikos miltelių (nebūtina)
Kepimui:
- ~600 ml aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS
- Mocarelą supjaustykite 1–1,5 cm storio riekelėmis, o jas – piršto storio lazdelėmis. Tobulos formos nebūtinos.
- Dubenėlyje lengvai išplakite kiaušinius.
- Kitame inde sumaišykite džiūvėsėlius su česnako milteliais ir rūkyta paprika.
- Kiekvieną sūrio lazdelę panardinkite į kiaušinių plakinį, tada apvoliokite džiūvėsėliuose, dar kartą merkite į kiaušinį ir vėl – į džiūvėsėlius. Svarbu, kad panada padengtų be tarpelių, kitaip sūris gali išbėgti kepant.
- Nedideliame puode įkaitinkite aliejų iki ~170–180 °C (aliejuje įmesta džiūvėsėlių kruopelė turėtų čirškėti).
- Po kelias lazdeles nuleiskite į karštą aliejų ir kepkite, kol gražiai paruduos bei iškils į paviršių.
- Iškeptas lazdelės kiaurasamčiu iškelkite ant popierinių rankšluosčių, kad sugertų riebalų perteklių.
- Patiekite dar karštas – traškus apvalkalas ir lydytos mocarelos vidus bus tobuli!