INGREDIENTAI
Porcijų skaičius: 2
- 2 vidutinės saldžiosios bulvės
- 1 šaukštas aliejaus
- ½ šaukšto kukurūzų krakmolo (nebūtina, bet suteikia daugiau traškumo)
- Žiupsnelis jūros druskos
- Šiek tiek maltų juodųjų pipirų
Padažui:
- 1 prinokęs avokadas
- 60 g natūralaus jogurto
- Šlakelis citrinos sulčių
- 1 česnako skiltelė
- ⅕ šaukštelio druskos
- Truputis alyvuogių aliejaus
- Kapotų krapų bei svogūnų laiškų pabarstymui
PARUOŠIMO BŪDAS
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C su ventiliatoriumi (be ventiliatoriaus – iki 200 °C).
- Nulupkite saldžias bulves ir supjaustykite vienodo storio lazdelėmis. Apšlakstykite aliejumi, pabarstykite krakmolu, druska bei pipirais ir išmaišykite.
- Sudėkite bulvių juosteles ant kepimo popieriumi išklotos skardos taip, kad jos nesiliestų. Kepkite 15–20 min., kol gražiai apskrus.
- Padažui avokadą, jogurtą, citrinos sultis, česnaką ir druską sutrinkite trintuvu iki vientisos kremo konsistencijos.
- Supilkite padažą į dubenėlį, pašlakstykite alyvuogių aliejumi, pabarstykite krapais ir laiškais.
- Patiekite orkaitėje iškeptas bulvių lazdeles kartu su avokadino padažu. Skanaus!