INGREDIENTAI
Porcijų skaičius: 2–3
- 2 vidutiniai prinokę pomidorai
- 1 didelis agurkas
- 1 nedidelė raudonojo svogūno galvutė
- ½ žaliosios paprikos
- 50 g juodųjų alyvuogių be kauliukų
- 100 g feta sūrio
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 1 šaukštas šviežiai spaustų citrinos sulčių
- Žiupsnelis džiovinto raudonėlio
- Druska ir šviežiai malti juodieji pipirai pagal skonį
PARUOŠIMO BŪDAS
- Pomidorus nuplaukite ir supjaustykite stambesnėmis skiltelėmis.
- Agurką perpjaukite išilgai, išpjaustykite plonomis pusmėnulio riekelėmis.
- Papriką išvalykite ir supjaustykite siaurais šiaudeliais.
- Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais, trumpai pamirkykite šaltame vandenyje, kad suminkštėtų skonis, ir nusausinkite.
- Feta sūrį supjaustykite tolygiais mažais kubeliais.
- Visas daržoves su feta ir alyvuogėmis sudėkite į dubenį.
- Sumaišykite alyvuogių aliejų su citrinos sultimis, pagardinkite druska, pipirais ir raudonėliu.
- Užpilkite padažą ant salotų, lengvai permaišykite ir iš karto patiekite.
Skanaus!