
INGREDIENTAI
Porcijų skaičius: 16
Tešlai:
- 490 g kvietinių miltų (550 C)
- 200 g labai šalto sviesto
- 2 kiaušiniai
- 125 g riebios grietinės
- ½ š. druskos
Įdarui:
- 500 g kiaulienos sprandinės
- 1 svogūnas
- 1 a. š. druskos
- 1 a. š. grūstų juodųjų pipirų
Aptepimui:
- 1 kiaušinis
PARUOŠIMO BŪDAS
Paruošimo laikas: apie 1 val.
- Sausi produktai. Dubenyje sumaišykite miltus ir druską.
- Sviestas. Įberkite kubeliais pjaustytą (ar stambiai sutarkuotą) sviestą ir pirštais trinkite, kol visa masė taps vientisų trupinių.
- Skysti priedai. Įmuškite kiaušinius, sudėkite grietinę ir greitai užminkykite minkštą, nelipnią tešlą.
- Poilsis. Suvyniokite tešlą į plėvelę, dėkite į šaldytuvą 30–60 minučių.
- Faršo paruošimas. Sprandinę labai smulkiai supjaustykite, svogūną sukapokite. Pagardinkite druska ir pipirais, gerai išmaišykite.
- Lakštas. Atšalusią tešlą iškočiokite iki 3–4 mm storio.
- Apskritimai. Dubenėliu ar forma išspauskite apie 12 cm skersmens skritulius.
- Įdaras. Į kiekvieno apskritimo centrą dėkite kupiną šaukštą mėsos.
- Užspaudimas. Perlenkite skritulį pusiau, kraštus stipriai suglauskite ir apipynkite banguota „kasyte“.
- Paruošimas kepimui. Skardą išklokite kepimo popieriumi, kibinus išdėliokite palikdami tarpus.
- Aptepimas. Paviršių patepkite išplaktu kiaušiniu.
- Kepimas. Kepkite 180 °C orkaitėje (viršus + apačia) apie 30 min., kol gražiai parus.
- Patiekimas. Valgykite dar šiltus arba visai atvėsusius – tešla išlieka trapi, o vidus sultingas.
Skanaus!