INGREDIENTAI
- 0,5–1 stiklinės kvietinių miltų
- 2 gerai prinokę vidutinio dydžio bananai
- 100 g cukraus
- 40 g tirpinto ir atvėsinto sviesto
- 1 didelis kiaušinis
- 1 nubrauktas šaukštelis kepimo miltelių
- ½ šaukštelio cinamono
PARUOŠIMO BŪDAS
- Kiaušinį su cukrumi plakite, kol masė pabals ir taps puri.
- Bananus sutrinkite šakute, sumaišykite su cinamonu bei atvėsintu sviestu. Šį mišinį įmaišykite į kiaušinių plakinį.
- Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir po truputį įsijokite į tešlą. Miltų dėkite tiek, kad tešla primintų tirštą grietinę – kiekis priklausys nuo bananų dydžio.
- Keksiukų formeles pripildykite iki 2/3 jų aukščio.
- Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 20–25 min., kol medinis pagaliukas iškepto keksiuko centre liks sausas.
- Išimkite formelę, trumpam atvėsinkite, tuomet keksiukus perkelkite ant grotelių ir leiskite visiškai atvėsti.
Mėgaukitės minkštais, kvapniais bananų keksiukais – puikiai tinka pusryčiams ar jaukiam desertui!