INGREDIENTAI
Porcijų skaičius: 2
-
2 vidutinės saldžiosios bulvės
-
1 šaukštas aliejaus
-
½ šaukšto kukurūzų krakmolo (nebūtina, bet suteikia daugiau traškumo)
-
Žiupsnelis jūros druskos
-
Šiek tiek maltų juodųjų pipirų
Padažui:
-
1 prinokęs avokadas
-
60 g natūralaus jogurto
-
Šlakelis citrinos sulčių
-
1 česnako skiltelė
-
⅕ šaukštelio druskos
-
Truputis alyvuogių aliejaus
-
Kapotų krapų bei svogūnų laiškų pabarstymui
PARUOŠIMO BŪDAS
-
Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C su ventiliatoriumi (be ventiliatoriaus – iki 200 °C).
-
Nulupkite saldžias bulves ir supjaustykite vienodo storio lazdelėmis. Apšlakstykite aliejumi, pabarstykite krakmolu, druska bei pipirais ir išmaišykite.
-
Sudėkite bulvių juosteles ant kepimo popieriumi išklotos skardos taip, kad jos nesiliestų. Kepkite 15–20 min., kol gražiai apskrus.
-
Padažui avokadą, jogurtą, citrinos sultis, česnaką ir druską sutrinkite trintuvu iki vientisos kremo konsistencijos.
-
Supilkite padažą į dubenėlį, pašlakstykite alyvuogių aliejumi, pabarstykite krapais ir laiškais.
-
Patiekite orkaitėje iškeptas bulvių lazdeles kartu su avokadino padažu. Skanaus.