Skip to main content

INGREDIENTAI

Porcijų skaičius: 2

  • 2 vidutinės saldžiosios bulvės

  • 1 šaukštas aliejaus

  • ½ šaukšto kukurūzų krakmolo (nebūtina, bet suteikia daugiau traškumo)

  • Žiupsnelis jūros druskos

  • Šiek tiek maltų juodųjų pipirų

Padažui:

  • 1 prinokęs avokadas

  • 60 g natūralaus jogurto

  • Šlakelis citrinos sulčių

  • 1 česnako skiltelė

  • ⅕ šaukštelio druskos

  • Truputis alyvuogių aliejaus

  • Kapotų krapų bei svogūnų laiškų pabarstymui

PARUOŠIMO BŪDAS

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C su ventiliatoriumi (be ventiliatoriaus – iki 200 °C).

  2. Nulupkite saldžias bulves ir supjaustykite vienodo storio lazdelėmis. Apšlakstykite aliejumi, pabarstykite krakmolu, druska bei pipirais ir išmaišykite.

  3. Sudėkite bulvių juosteles ant kepimo popieriumi išklotos skardos taip, kad jos nesiliestų. Kepkite 15–20 min., kol gražiai apskrus.

  4. Padažui avokadą, jogurtą, citrinos sultis, česnaką ir druską sutrinkite trintuvu iki vientisos kremo konsistencijos.

  5. Supilkite padažą į dubenėlį, pašlakstykite alyvuogių aliejumi, pabarstykite krapais ir laiškais.

  6. Patiekite orkaitėje iškeptas bulvių lazdeles kartu su avokadino padažu. Skanaus.