
INGREDIENTAI
Porcijų skaičius: 4
Tešlai:
- 480 g kvietinių miltų
- 2 kiaušiniai
- 100 ml vandens
- žiupsnelis druskos
Įdarui:
- 500 g virtos, maltos kiaulienos
- 1 kiaušinis
- 50 ml vandens
- 1 svogūnas
- druskos ir maltų juodųjų pipirų – pagal skonį
Virimui:
- vandens (puodui užpildyti)
- druskos (pagal skonį)
PARUOŠIMO BŪDAS
Paruošimo laikas: apie 20 min.
- Tešla. Į dubenį supilkite vandenį, įmuškite kiaušinius, suberkite miltus bei druską ir užminkykite elastingą tešlą. Jei limpa, įsijokite dar šiek tiek miltų. Iš tešlos nuspauskite maždaug 1 cm storio paplotėlius.
- Įdaras. Svogūną smulkiai sukapokite. Maltą kiaulieną sumaišykite su vandeniu, kiaušiniu, svogūnu, pasūdykite, pabarstykite pipirais ir gerai išmaišykite.
- Formavimas. Ant kiekvieno paplotėlio dėkite po šaukštelį įdaro, sulenkite perpus ir sandariai užspauskite kraštus.
- Virimas. Dideliame puode užvirkite pasūdytą vandenį. Suberkite virtinukus, virkite, kol jie iškils į paviršių, tuomet pavirkite dar apie 8 min.
- Patiekimas. Tiekti galima su spirgučių–grietinės padažu ar tiesiog mėgstamu priedu. Skanaus!