INGREDIENTAI
Porcijų skaičius: 4
Tešlai
-
480 g kvietinių miltų
-
2 kiaušiniai
-
100 ml vandens
-
žiupsnelis druskos
Įdarui
-
500 g virtos, maltos kiaulienos
-
1 kiaušinis
-
50 ml vandens
-
1 svogūnas
-
druskos ir maltų juodųjų pipirų – pagal skonį
Virimui
-
vandens (puodui užpildyti)
-
druskos (pagal skonį)
PARUOŠIMO BŪDAS
Paruošimo laikas: apie 20 min.
-
Tešla. Į dubenį supilkite vandenį, įmuškite kiaušinius, suberkite miltus bei druską ir užminkykite elastingą tešlą. Jei limpa, įsijokite dar šiek tiek miltų. Iš tešlos nuspauskite maždaug 1 cm storio paplotėlius.
-
Įdaras. Svogūną smulkiai sukapokite. Maltą kiaulieną sumaišykite su vandeniu, kiaušiniu, svogūnu, pasūdykite, pabarstykite pipirais ir gerai išmaišykite.
-
Formavimas. Ant kiekvieno paplotėlio dėkite po šaukštelį įdaro, sulenkite perpus ir sandariai užspauskite kraštus.
-
Virimas. Dideliame puode užvirkite pasūdytą vandenį. Suberkite virtinukus, virkite, kol jie iškils į paviršių, tuomet pavirkite dar apie 8 min.Patiekimas. Tiekti galima su spirgučių–grietinės padažu ar tiesiog mėgstamu prie skoniu. Skanaus!