Skip to main content

INGREDIENTAI

Porcijų skaičius: 4

Tešlai

  • 480 g kvietinių miltų

  • 2 kiaušiniai

  • 100 ml vandens

  • žiupsnelis druskos

Įdarui

  • 500 g virtos, maltos kiaulienos

  • 1 kiaušinis

  • 50 ml vandens

  • 1 svogūnas

  • druskos ir maltų juodųjų pipirų – pagal skonį

Virimui

  • vandens (puodui užpildyti)

  • druskos (pagal skonį)

PARUOŠIMO BŪDAS

Paruošimo laikas: apie 20 min.

  1. Tešla. Į dubenį supilkite vandenį, įmuškite kiaušinius, suberkite miltus bei druską ir užminkykite elastingą tešlą. Jei limpa, įsijokite dar šiek tiek miltų. Iš tešlos nuspauskite maždaug 1 cm storio paplotėlius.

  2. Įdaras. Svogūną smulkiai sukapokite. Maltą kiaulieną sumaišykite su vandeniu, kiaušiniu, svogūnu, pasūdykite, pabarstykite pipirais ir gerai išmaišykite.

  3. Formavimas. Ant kiekvieno paplotėlio dėkite po šaukštelį įdaro, sulenkite perpus ir sandariai užspauskite kraštus.

  4. Virimas. Dideliame puode užvirkite pasūdytą vandenį. Suberkite virtinukus, virkite, kol jie iškils į paviršių, tuomet pavirkite dar apie 8 min.Patiekimas. Tiekti galima su spirgučių–grietinės padažu ar tiesiog mėgstamu prie skoniu. Skanaus!