
INGREDIENTAI
Porcijų skaičius – 3
- 800 g kiaulienos išpjovos (galite imti ir nugarinę)
- 80 g skysto medaus
- Sultys iš 1 žaliosios citrinos
- 6 česnako skiltelės
- 3 v. š. sojų padažo
- 2 v. š. alyvuogių aliejaus
- 1 a. š. česnako granulių
- 1 a. š. džiovintų žolelių mišinio
- 1 a. š. rūkytos paprikos miltelių
- ½ a. š. druskos
- ½ a. š. grūstų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS
Bendra trukmė – ~30 min.
- Nusausinkite išpjovą ir keliose vietose subadykite šakute, kad prieskoniai geriau įsigertų.
- Sumaišykite česnako granules, žoleles, rūkytą papriką, druską bei pipirus ir įtrinkite mėsą. Jei patogiau, perpjaukite išpjovą pusiau.
- Įkaitinkite keptuvę su alyvuogių aliejumi. Mėsą apkepkite po ~3 min. iš visų pusių, kad susidarytų graži plutelė, bet vidus dar liktų žalias.
- Kaitinkite orkaitę iki 190 °C (viršus + apačia).
- Atskirai dubenėlyje sumaišykite smulkintą česnaką, medų, sojų padažą ir laimo sultis.
- Apkeptą išpjovą perkelkite į kepimo indą, gausiai aptepkite paruošta glazūra, likutį supilkite į formos dugną.
- Kepkite 15 min., tada indą uždenkite folija ir kepkite dar 10–15 min., kol vidinė temperatūra pasieks ~70 °C.
- Ištraukite, palaikykite 5 min., kad sultys pasiskirstytų, ir supjaustykite plonomis riekėmis. Patiekite su keptomis bulvėmis, šviežiomis daržovėmis ar salotomis.
Patarimai
- Prieš kepdami orkaitėje visada apkepkite mėsą keptuvėje – taip „užrakinamos“ sultys.
- Norite aštrumo? Į prieskonių mišinį įberkite Kajeno pipirų ar aitriųjų dribsnių.
- Stebėkite vidinę temperatūrą: 70 °C – optimalus taškas išpjovai, kad liktų minkšta ir sultinga, o ne perdžiūvusi.