
INGREDIENTAI
Porcijų skaičius: 12
Tešlai:
- 500 g kvietinių miltų
- 350 ml šilto vandens
- 3 šaukštai aliejaus
- 1 a. š. druskos
- aliejaus kepimui (kiek prireiks)
Įdarui:
- 600 g maltos kalakutienos
- 1 svogūnas
- 1 a. š. džiovinto raudonėlio
- žiupsnelis smulkintų petražolių
- druskos ir maltų juodųjų pipirų – pagal skonį
PARUOŠIMO BŪDAS
Paruošimo laikas: apie 45 min.
- Tešla. Šiltame vandenyje ištirpinkite aliejų, supilkite į dubenį su miltais, įberkite druską. Minkykite ~15 min., kol masė taps vientisa ir elastinga. Uždenkite ir palikite pastovėti, kol ruošiama mėsa.
- Įdaras. Svogūną smulkiai supjaustykite, sumaišykite su kalakutiena, raudonėliu, petražolėmis, druska bei pipirais – gerai išminkykite, kad prieskoniai pasiskirstytų tolygiai.
- Formavimas. Tešlą plonai iškočiokite, stikline ar lėkštute išpjaukite apskritimus. Į kiekvieną dėkite šaukštą faršo, perlenkite pusiau, kraštus tvirtai užspauskite, papildomai suformuokite šakute.
- Kepimas. Įkaitinkite keptuvėje gausų aliejaus sluoksnį. Čeburekus kepkite po kelias minutes iš abiejų pusių, kol išorė taps sodriai auksinė ir traški. Ištraukę dėkite ant popierinių rankšluosčių, kad nuvarvėtų riebalai.
Patiekite karštus – traškesni ir kvapnesni jie būna iškart nuo keptuvės!