
INGREDIENTAI (4 porcijoms)
- 3 burokėliai
- 3 šaukštai balzaminio acto
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 1 šaukštas citrinų sulčių
- 1 šaukštelis džiovintų čiobrelių (ar kelios šakelės šviežių)
- 3 česnako skiltelės
- druska, juodieji pipirai – pagal skonį
PARUOŠIMO BŪDAS (apie 1 val.)
- Burokėlius nulupkite, supjaustykite plonomis riekelėmis ar skiltelėmis ir sudėkite į dubenį.
- Užpilkite citrinų sultis, aliejų, balzaminį actą, įspauskite česnaką, berkite čiobrelius ir išmaišykite, kad daržovės tolygiai apsiveltų marinatu. Palikite 15–20 min. pasimarinuoti.
- Dar sykį permaišykite, išklokite skardą kepimo popieriumi ir vienu sluoksniu paskleiskite burokėlius. Pabarstykite druska bei pipirais.
- Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 45–60 min., kol burokėliai suminkštės ir lengvai apskrus. Minkštumą patikrinkite paragavę paskutinėmis minutėmis.
Skanaus!