Skip to main content

INGREDIENTAI

  • 4 kiaušiniai

  • 100 g cukraus

  • 100 g sviesto

  • 90 g kvietinių miltų

  • 1 v. š. krakmolo (galite keisti miltais, tačiau krakmolas suteikia traškumo)

  • ½ a. š. vanilinio cukraus

  • žiupsnelis cinamono

PARUOŠIMO EIGA

  1. Kiaušinius lengvai paplakite su cukrumi, kol masė pašviesės.

  2. Supilkite ištirpintą, pravėsusį sviestą, suberkite vanilinį cukrų ir cinamoną.

  3. Miltus sumaišykite su krakmolu ir po truputį įsijokite į kiaušinių masę, kaskart gerai išmaišydami. Tešla turi būti skystoka (jei kiaušiniai maži, miltų gali prireikti kiek mažiau).

  4. Įkaitinkite vaflinę. Po šaukštą tešlos pilkite į formą ir kepkite iki auksinės spalvos.

  5. Karštus vafliukus tuoj pat susukite į ritinėlius arba suformuokite ragelius – sustingę jie taps gardžiai traškūs.

Skanaus!