INGREDIENTAI
Porcijų skaičius: 10
- 2 stiklinės miltų
- 1 stiklinė cukraus (reguliuokite pagal saldumą)
- 1 stiklinė kefyro
- 2 kiaušiniai
- 100 ml neutralaus aliejaus
- 1 sauja razinų
- 2 šaukšteliai kepimo miltelių
- 1 šaukštelis vanilinio cukraus
- žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS
Paruošimo laikas: apie 10 min.
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C (viršus + apačia, be ventiliatoriaus).
- Miltus persijokite ir sumaišykite su kepimo milteliais.
- Kitame dubenyje kiaušinius plakite su cukrumi, kol masė pašviesės ir padidės. Įmaišykite kefyrą ir aliejų.
- Sudėkite vanilinį cukrų bei druską. Keliais kartais įsijokite miltų mišinį, kiekvienąsyk lengvai išmaišydami, kad neliktų sausų gumuliukų. Galiausiai suberkite razinas.
- Kekso formą patepkite sviestu ar aliejumi ir pabarstykite miltais. Supilkite tešlą.
- Kepkite orkaitės viduryje 50–60 min., kol į kekso centrą įbestas medinis pagaliukas liks sausas.
- Išimkite keksą, visiškai atvėsinkite, norėdami pabarstykite cukraus pudra ir skanaukite.