Skip to main content

INGREDIENTAI

  • 3 kg nulupto ir be sėklų moliūgo

  • 1 kg cukraus

  • 2 citrinos

  • 1 apelsinas

  • 1 š. vanilinio cukraus

PARUOŠIMO BŪDAS

Paruošimo laikas: daugiau nei 1 val.

  1. Moliūgą supjaustykite vidutiniais gabalais – džiūdami jie sumažės maždaug tris kartus.

  2. Sudėkite į dubenį, užberkite cukrumi ir palikite per naktį, kad išsiskirtų sultys.

  3. Ryte moliūgo gabaliukus išgriebkite. Į sirupą suberkite vanilinį cukrų, įtarkuokite ploną citrinų ir apelsino žievelės sluoksnį, išspauskite jų sultis. Sirupą užvirkite ir dar karštą užpilkite ant moliūgų. Palikite pastovėti kambaryje ~ 24 val. (mažiausiai 10–12 val.).

  4. Puodą su moliūgais ir sirupu statykite ant silpnos ugnies. Virkite, kol gabaliukai taps permatomi, bet dar laikys formą. Tuomet moliūgus išgriebkite ir gerai nuvarvinkite. Sirupą supilkite į stiklainiukus – puikiai tiks gardinti blynus, ledus ar košes.

  5. Laikykite sandariame inde. Skanaus!