INGREDIENTAI
-
3 kg nulupto ir be sėklų moliūgo
-
1 kg cukraus
-
2 citrinos
-
1 apelsinas
-
1 š. vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS
Paruošimo laikas: daugiau nei 1 val.
-
Moliūgą supjaustykite vidutiniais gabalais – džiūdami jie sumažės maždaug tris kartus.
-
Sudėkite į dubenį, užberkite cukrumi ir palikite per naktį, kad išsiskirtų sultys.
-
Ryte moliūgo gabaliukus išgriebkite. Į sirupą suberkite vanilinį cukrų, įtarkuokite ploną citrinų ir apelsino žievelės sluoksnį, išspauskite jų sultis. Sirupą užvirkite ir dar karštą užpilkite ant moliūgų. Palikite pastovėti kambaryje ~ 24 val. (mažiausiai 10–12 val.).
-
Puodą su moliūgais ir sirupu statykite ant silpnos ugnies. Virkite, kol gabaliukai taps permatomi, bet dar laikys formą. Tuomet moliūgus išgriebkite ir gerai nuvarvinkite. Sirupą supilkite į stiklainiukus – puikiai tiks gardinti blynus, ledus ar košes.
- Laikykite sandariame inde. Skanaus!