INGREDIENTAI
Porcijų skaičius: 4
- 4 virti burokėliai
- 2 stiklinės virtų arba konservuotų pupelių
- 2 virtos bulvės
- 2 rauginti agurkai
- Majonezo arba natūralaus jogurto (žr. patarimus)
- Truputis druskos
- Šiek tiek maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS
Paruošimo laikas: apie 20 min.
- Burokėlius, bulves ir agurkus supjaustykite mažais kubeliais, suberkite į dubenį.
- Įpilkite pupeles, dėkite kelis šaukštus majonezo (arba jogurto) ir viską kruopščiai išmaišykite.
- Pagal skonį pabarstykite druska bei pipirais, dar kartą permaišykite ir patiekite.
Patarimai
- Vietoje majonezo išbandykite graikišką ar turkišką jogurtą, sumaišytą su dižono garstyčiomis – gausite lengvesnį, bet gardų variantą.
- Majonezą galima keisti alyvuogių ar kitu mėgstamu aliejumi.
- Norite papildomo maistingumo? Įmaišykite smulkintų virtų kiaušinių ar šlakelį citrinų sulčių ryškesniam skoniui.