Skip to main content

Saulėtos moliūgų skaidrės – naminiai cukatomis kvepiantys saldainiai

INGREDIENTAI

  • 3 kg nulupto ir be sėklų moliūgo
  • 1 kg cukraus
  • 2 citrinos
  • 1 apelsinas
  • 1 šaukštas vanilinio cukraus

PARUOŠIMO BŪDAS

Paruošimo laikas: daugiau nei 1 val.

  1. Moliūgą supjaustykite vidutiniais gabalais – džiūdami jie sumažės maždaug tris kartus.
  2. Sudėkite į dubenį, užberkite cukrumi ir palikite per naktį, kad išsiskirtų sultys.
  3. Ryte moliūgo gabaliukus išgriebkite. Į sirupą suberkite vanilinį cukrų, įtarkuokite ploną
    citrinų ir apelsino žievelės sluoksnį, išspauskite jų sultis. Sirupą užvirkite ir dar karštą
    užpilkite ant moliūgų. Palikite pastovėti kambaryje apie 24 val. (mažiausiai 10–12 val.).
  4. Puodą su moliūgais ir sirupu statykite ant silpnos ugnies. Virkite, kol gabaliukai taps
    permatomi, bet dar laikys formą. Tuomet moliūgus išgriebkite ir gerai nuvarvinkite.
    Sirupą supilkite į stiklainiukus – puikiai tiks gardinti blynus, ledus ar košes.
  5. Laikykite sandariame inde. Skanaus!