INGREDIENTAI
- 3 kg nulupto ir be sėklų moliūgo
- 1 kg cukraus
- 2 citrinos
- 1 apelsinas
- 1 šaukštas vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS
Paruošimo laikas: daugiau nei 1 val.
- Moliūgą supjaustykite vidutiniais gabalais – džiūdami jie sumažės maždaug tris kartus.
- Sudėkite į dubenį, užberkite cukrumi ir palikite per naktį, kad išsiskirtų sultys.
-
Ryte moliūgo gabaliukus išgriebkite. Į sirupą suberkite vanilinį cukrų, įtarkuokite ploną
citrinų ir apelsino žievelės sluoksnį, išspauskite jų sultis. Sirupą užvirkite ir dar karštą
užpilkite ant moliūgų. Palikite pastovėti kambaryje apie 24 val. (mažiausiai 10–12 val.). -
Puodą su moliūgais ir sirupu statykite ant silpnos ugnies. Virkite, kol gabaliukai taps
permatomi, bet dar laikys formą. Tuomet moliūgus išgriebkite ir gerai nuvarvinkite.
Sirupą supilkite į stiklainiukus – puikiai tiks gardinti blynus, ledus ar košes. - Laikykite sandariame inde. Skanaus!