INGREDIENTAI
Porcijų skaičius: 8
- 1 ½ stiklinės miltų
- 1 stiklinė kefyro
- 1 stiklinė cukraus
- 2 obuoliai
- 2 kiaušiniai
- 50 g sviesto
- 2 a. š. kepimo miltelių
- žiupsnelis druskos
- šiek tiek cinamono
PARUOŠIMO BŪDAS
Paruošimo laikas: apie 1 val.
- Kiaušinius plakite su cukrumi, kol masė pašviesės. Įmaišykite kefyrą, atvėsintą tirpintą sviestą ir druską. (Matavimams naudokite 250 ml stiklinę.)
- Įsijokite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir šaukštu lengvai sulenkite tešlą, kol ji taps vientisa blyninės konsistencijos. Jei reikia, įberkite dar šiek tiek miltų.
- Supilkite tešlą į kepimo popieriumi išklotą formą, viršų uždėkite obuolių skiltelėmis, pabarstykite cinamonu ir kepkite 180 °C orkaitėje ~45 min. (laikas gali skirtis pagal formos dydį).
Skanaus!