Skip to main content

XVI a. šį kepinį į Japoniją atvežė portugalai ir jis tapo nuolatiniu šalies gyventoju. Jis taip pat gana populiarus Pietų Korėjoje. Biskvitinio pyrago skanėsto galima rasti daugelyje konditerijos parduotuvių ir kavinių.

“Kasutera” yra puiki idėja naminiam pyragui, kuris dėl savo universalumo patiks visų namiškių skoniui. Paruošimo laikas nėra ilgas, o pačiam desertui nereikia daug ingredientų.

Naminis pyragas iš Japonijos – kasutera. Pagrindiniai ingredientai

Šiam japoniškam skanėstui pagaminti reikia tik kelių ingredientų. Juk kasutera yra skirtas skaniam ir labai paprastam pyragui. Portalas pickledplum.com nurodo, kad prieš kepant reikėtų turėti  65 g cukraus, trijų kiaušinių, medaus, vandens ir druskos.

Taip pat pasiruoškite kepimo skardą ir patepkite ją sviestu arba aliejumi. Taip pat reikės dviejų dubenų: vieno sausiems ingredientams ir kito šlapiems ingredientams.

Į pirmąjį dubenį suberkite miltus. Į antrąjį įmuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite. Į kiaušinius įberkite 6 valgomuosius šaukštus cukraus ir padidinkite greitį. Tešla turėtų šiek tiek sutirštėti ir tapti šviesiai geltona ne vėliau kaip po 5 minučių.

Kaip pagaminti japonišką kasutera pyragą?

Laikas pridėti daugiau ingredientų! Kai kiaušiniai, sumaišyti su cukrumi, įgaus norimą spalvą ir tirštumą, sumažinkite mikserio greitį ir įpilkite šiek tiek vandens, žiupsnelį druskos ir medaus (kiekį “pagal savo skonį” – dėl jo kasutera taps dar saldesnė).

Palaipsniui į mišinį suberkite miltus – pradėkite nuo trečdalio pirmojo dubens. Maišykite tol, kol miltai visiškai susimaišys su visais likusiais ingredientais.

Kepkite pyragą viduriniame orkaitės aukšte 35-40 minučių 160 laipsnių Celsijaus temperatūroje. Jei norite įsitikinti, ar jis jau iškepęs – patikrinkite įkišdami dantų krapštuką į pyrago centrą. Jei pagaliukas sausas, kasutera jau paruoštas.

Norėdami suteikti papildomo skonio, galite sumaišyti šaukštelį vandens su šaukšteliu medaus ir juo apšlakstyti kepinių viršų. Palaukite, kol kasutera atvės. Tada gardus naminis pyragas bus tinkamas vartoti. Mėgaukitės!