Skip to main content

Šis gėrimas puikiai sušildys žiemos dienomis. Jį pagaminsite iš lengvai prieinamų ingredientų.

Lauke kasdien darosi vis šalčiau. Tokiomis dienomis dažniau atsipalaiduojame namuose. Kad atsipalaidavimas būtų malonesnis, rinkitės šį šildantį obuolių gėrimą su sultingais apelsinais ir spanguolėmis. Jis ne tik nustebins jus unikaliu skoniu, bet ir pripildys jūsų namus nuostabia aromatų kompozicija.

Sužinokite paprasto nealkoholinio karšto vyno receptą. Unikalus skonis

Šis naminio karšto obuolių sidro receptas puikiai tinka gruodžio mėnesio žiemos vakarams. Šiam gėrimui paruošti užtruksite vos akimirką. Unikalaus skonio raktas – įvairių kvapiųjų prieskonių, įskaitant anyžius, gvazdikėlius ir auksinį cinamoną, derinys.

PASIRUOŠIMO LAIKAS :25 min.

KIEK ŽMONIŲ: 2 asmenims

SUDEDAMOSIOS DALYS

  • 1 litras vandens
  • 4 obuoliai
  • 1 apelsinas
  • sauja spanguolių
  • keletas žvaigždinių anyžių
  • 0,5 arbatinio šaukštelio cinamono
  • kelis gvazdikėlius
  • 3 arbatiniai šaukšteliai medaus
  • 1 valgomasis šaukštas aviečių sulčių

PARUOŠIMO BŪDAS

  1. Obuolius nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite mažesniais gabalėliais.
  2. Sudėkite į puodą ir užpilkite vandeniu.
  3. Užvirinkite ant silpnos ugnies.
  4. Kai vaisiai suminkštės, į sultinį sudėkite apelsinų skilteles, aviečių sultis ir medų.
  5. Sudėkite prieskonius ir spanguoles.
  6. Viską pakepkite dar 2-3 minutes.

Kaip patiekti obuolių karštą vyną?

Naminis obuolių karštas vynas džiugina unikaliu skoniu ir aromatu. Kad atrodytų apetitiškai, verta papuošti jį cinamono lazdele ir rozmarino šakele. Toks gėrimas turi daugybę sveikatingumo savybių. Jame yra daug vitaminų ir mineralų, reikalingų tinkamam organizmo funkcionavimui. Jis pasižymi priešuždegiminiu poveikiu ir stiprina organizmo imunitetą. Dėl sudėtyje esančių skaidulų jis taip pat teigiamai veikia virškinimą.