Skip to main content

Ką daryti, kad duona taip greitai nesugestų? Įsidėkite šią daržovę į duonos dėžutę. Poveikis bus netikėtas.

Sunku įsivaizduoti rytinius pusryčius be šviežios, kvepiančios duonos. Baigę valgyti, likusią duoną paprastai dedame į duoninę. Deja, kartais kitą dieną jis būna šiek tiek pasenęs. Kaip to išvengti? Šis paprastas naminis triukas veiksmingai pratęs duonos šviežumą ir užtikrins, kad ji vis dar bus skani. Būtinai jį išbandykite.

Pateikiame paprastą duonos šviežumo pratęsimo patentą. Jį rasite savo virtuvėje

Duona mėgaujamės įvairiomis progomis. Iš jo galite gaminti apetitą žadinančius sumuštinius darbui arba patiekti kaip priedą prie sriubų ar salotų. Nesvarbu, ar duoną paprastai perkate kepykloje, ar gaminate patys namuose, svarbu ją tinkamai laikyti. Kad ji kuo ilgiau džiugintų skoniu ir išvaizda, galite pasinaudoti šia paprasta gudrybe.

Portalo “Wirtualna Polska Kobieta” duomenimis, puikus būdas pratęsti šios duonos šviežumą – į duonos dėžutę įdėti kelis salierų stiebus. Ši populiarioji daržovė neleis duonai greitai paruduoti ir ant jos atsirasti pelėsiui.

Kaip laikyti duoną?

Duoną reikia laikyti tinkamomis sąlygomis, kitaip ji greitai praras šviežumą. Geriausia laikyti kambario temperatūroje, sausoje vietoje, atokiau nuo stipraus kvapo produktų. Prieš dedant duoną į duoninę, patartina ją įdėti į specialų maišelį, pagamintą iš erdvios medžiagos, arba uždengti švariu medvilniniu audiniu – taip ji taip lengvai nesuges. Juos taip pat galite užšaldyti ir naudoti vėliau. Kartkartėmis nepamirškite kruopščiai išvalyti duonos dėžę, geriausia buitiniu valikliu.