INGREDIENTAI
- 230 g kvietinių miltų
- 200 g cukraus
- 220 ml karšto vandens
- 120 g neutralaus aliejaus (arba tirpinto sviesto)
- 3 M dydžio kiaušiniai
- 5 v. š. kokybiškos kakavos
- 2 a. š. kepimo miltelių
- 1 ½ a. š. vanilinio cukraus
- 1 a. š. tirpios kavos (nebūtina, bet paryškina skonį)
- Žiupsnis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS
- Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C (viršus–apačia, be ventiliatoriaus).
- Užvirkite vandenį ir leiskite šiek tiek pravėsti.
- Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, kakavą, kepimo miltelius ir druską.
- Kitame inde kiaušinius išplakite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir kava, kol masė pabals ir padidės. Plakdami lėtai supilkite aliejų.
- Į kiaušinių masę po truputį įsijokite miltų mišinį, kiekvieną kartą lengvai išmaišydami. Galiausiai supilkite karštą vandenį – tešla bus skystoka.
- Supilkite tešlą į kepimo popieriumi išklotą 20×20 cm kvadratinę arba ~24 cm apvalią formą.
- Kepkite orkaitės viduryje 30–40 min. Pyrago pasirengimą tikrinkite mediniu pagaliuku – ištrauktas jis turi būti sausas.
- Visiškai atvėsinkite formoje. Norėdami puošti, galite užpilti 100 g tirpinto juodojo šokolado, sumaišyto su 1 v. š. sviesto. Bet ir be glaisto pyragas išlieka nuostabus.
Skanaus!