Skip to main content

Sodrus šokoladinis pyragas

INGREDIENTAI

  • 230 g kvietinių miltų
  • 200 g cukraus
  • 220 ml karšto vandens
  • 120 g neutralaus aliejaus (arba tirpinto sviesto)
  • 3 M dydžio kiaušiniai
  • 5 v. š. kokybiškos kakavos
  • 2 a. š. kepimo miltelių
  • 1 ½ a. š. vanilinio cukraus
  • 1 a. š. tirpios kavos (nebūtina, bet paryškina skonį)
  • Žiupsnis druskos

PARUOŠIMO BŪDAS

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C (viršus–apačia, be ventiliatoriaus).
  2. Užvirkite vandenį ir leiskite šiek tiek pravėsti.
  3. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, kakavą, kepimo miltelius ir druską.
  4. Kitame inde kiaušinius išplakite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir kava, kol masė pabals ir padidės. Plakdami lėtai supilkite aliejų.
  5. Į kiaušinių masę po truputį įsijokite miltų mišinį, kiekvieną kartą lengvai išmaišydami. Galiausiai supilkite karštą vandenį – tešla bus skystoka.
  6. Supilkite tešlą į kepimo popieriumi išklotą 20×20 cm kvadratinę arba ~24 cm apvalią formą.
  7. Kepkite orkaitės viduryje 30–40 min. Pyrago pasirengimą tikrinkite mediniu pagaliuku – ištrauktas jis turi būti sausas.
  8. Visiškai atvėsinkite formoje. Norėdami puošti, galite užpilti 100 g tirpinto juodojo šokolado, sumaišyto su 1 v. š. sviesto. Bet ir be glaisto pyragas išlieka nuostabus.

Skanaus!