INGREDIENTAI
-
1 kiaušinis
-
500 g kvietinių miltų
-
6 dešrelės
-
300 g kefyro
-
1 a. š. sodos
-
200 g varškės
-
Prieskoniai dešrelėms (pagal skonį)
PARUOŠIMO BŪDAS
-
Tešla. Kefyrą sumaišykite su soda, įmuškite kiaušinį, sudėkite varškę ir daugiau kaip pusę miltų. Minkykite, kol masė taps vientisa, prireikus įsijokite likusius miltus. Tešla turi nelipti prie rankų, bet išlikti minkšta kočioti.
-
Kočiojimas. Iškočiokite tešlą maždaug 2 mm storio lakštu, supjaustykite 2–3 cm pločio juostelėmis.
-
Dešrelės. Kiekvieną dešrelę išilgai perpjaukite į keturias juostas ir pabarstykite mėgstamais prieskoniais.
-
Vyniojimas. Dešrelės juosteles suvyniokite spirale į tešlos juostą, galus gerai prispausdami, kad neišsivyniotų.
-
Kepimas. Įkaitinkite aliejų giliame puode ar keptuvėje. Suktinukus kepkite, kol įgaus šviesiai rusvą, traškų paviršių.
-
Patiekimas. Nusausinkite ant popierinio rankšluosčio ir patiekite karštus su pomidorų padažu ar kitu mėgstamu pagardu.
Skanaus!