
INGREDIENTAI
Porcijų skaičius – 5
- 500 g jautienos faršo (arba smulkinto kumpio)
- 400 g konservuotų pomidorų be odelių
- 400 g aštrių konservuotų pupelių
- 100 g aštraus pomidorų padažo
- 150 g konservuotų kukurūzų (½ skardinės)
- 1 raudonoji paprika
- 1 svogūnas
- 1 aitrioji paprika
- 2 česnako skiltelės
- 3 v. š. aliejaus
- Maltos saldžios paprikos, aitriųjų paprikų miltelių, jautienos prieskonių ir druskos – pagal skonį
Patiekiant:
- 100 g tarkuoto sūrio
PARUOŠIMO BŪDAS
Bendra trukmė – apie 1 val.
- Pomidorus, aitriąją papriką, raudonąją papriką ir česnaką sutrinkite trintuvu – palikite smulkių gabalėlių.
- Įkaitinkite keptuvę su aliejumi, suberkite faršą ir smulkintą svogūną. Kepkite, kol mėsa apskrus, o svogūnas suminkštės.
- Apkepintą faršą perkelkite į puodą. Supilkite daržovių tyrę, konservuotas pupeles ir pomidorų padažą. Jei masė atrodo per tiršta, įpilkite šiek tiek vandens ar sultinio.
- Pagardinkite saldžiąja paprika, aitriosios paprikos milteliais, jautienos prieskoniais ir druska. Gerai išmaišykite.
- Troškinkite ant nedidelės ugnies 15–20 min., kol sriuba sutirštės.
- Suberkite kukurūzus ir dar pavirkite apie 5 min.
- Paskirstykite sriubą į dubenėlius, apibarstykite tarkuotu sūriu. Patiekite su paskrudintu česnakiniu batonu ar bandelėmis.
Skanaus!