Skip to main content

INGREDIENTAI

Porcijų skaičius: 12

Tešlai:

  • 500 g kvietinių miltų

  • 350 ml šilto vandens

  • 3 šaukštai aliejaus

  • 1 a. š. druskos

  • aliejaus kepimui (kiek prireiks)

Įdarui:

  • 600 g maltos kalakutienos

  • 1 svogūnas

  • 1 a. š. džiovinto raudonėlio

  • žiupsnelis smulkintų petražolių

  • druskos ir maltų juodųjų pipirų – pagal skonį

PARUOŠIMO BŪDAS

Paruošimo laikas: apie 45 min.

  1. Tešla. Šiltame vandenyje ištirpinkite aliejų, supilkite į dubenį su miltais, įberkite druską. Minkykite ~15 min., kol masė taps vientisa ir elastinga. Uždenkite ir palikite pastovėti, kol ruošiama mėsa.

  2. Įdaras. Svogūną smulkiai supjaustykite, sumaišykite su kalakutiena, raudonėliu, petražolėmis, druska bei pipirais – gerai išminkykite, kad prieskoniai pasiskirstytų tolygiai.

  3. Formavimas. Tešlą plonai iškočiokite, stikline ar lėkštute išpjaukite apskritimus. Į kiekvieną dėkite šaukštą faršo, perlenkite pusiau, kraštus tvirtai užspauskite, papildomai suformuokite šakute.

  4. Kepimas. Įkaitinkite keptuvėje gausų aliejaus sluoksnį. Čeburekus kepkite po kelias minutes iš abiejų pusių, kol išorė taps sodriai auksinė ir traški. Ištraukę dėkite ant popierinių rankšluosčių, kad nuvarvėtų riebalai.

Patiekite karštus – traškesni ir kvapnesni jie būna iškart nuo keptuvės!