INGREDIENTAI
Porcijų skaičius: 3
- 1,5 l vandens
- ~300 g šviežio kopūsto
- 300 g bulvių
- 200 g morkų
- 100 g svogūnų
- 60 g pomidorų pastos (arba tiršto padažo)
- 1 paprika
- šlakelis aliejaus
- pundelis smulkintų petražolių
- 1 š. citrinų sulčių
- 1 lauro lapas
- druskos ir maltų juodųjų pipirų – pagal skonį
PARUOŠIMO BŪDAS
Paruošimo laikas: apie 30 min.
- Svogūną susmulkinkite, kopūstą supjaustykite plonomis juostelėmis, papriką – kubeliais. Bulves ir morkas nulupkite, supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais.
- Į puodą įpilkite vandenį, užvirkite. Sudėkite bulves ir morkas, virkite ~10 min., kol šiek tiek suminkštės.
- Kol verda, keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite svogūną ir papriką, kepkite ~5 min. Sukrėskite kopūstą, įpilkite citrinų sulčių, sudėkite pomidorų pastą bei samtį verdančio sultinio. Išmaišykite, uždenkite ir troškinkite dar ~5 min.
- Daržovių mišinį iš keptuvės perkelkite į puodą prie bulvių ir morkų. Pagardinkite druska, pipirais, įmeskite lauro lapą ir pavirkite dar ~5 min.
- Nukaitę suberkite petražoles, lengvai pamaišykite ir sriubą patiekite karštą.
Skanaus ir jaukių pietų!