Skip to main content

Lengvoji kopūstienė

INGREDIENTAI

Porcijų skaičius: 3

  • 1,5 l vandens
  • ~300 g šviežio kopūsto
  • 300 g bulvių
  • 200 g morkų
  • 100 g svogūnų
  • 60 g pomidorų pastos (arba tiršto padažo)
  • 1 paprika
  • šlakelis aliejaus
  • pundelis smulkintų petražolių
  • 1 š. citrinų sulčių
  • 1 lauro lapas
  • druskos ir maltų juodųjų pipirų – pagal skonį

PARUOŠIMO BŪDAS

Paruošimo laikas: apie 30 min.

  1. Svogūną susmulkinkite, kopūstą supjaustykite plonomis juostelėmis, papriką – kubeliais. Bulves ir morkas nulupkite, supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais.
  2. Į puodą įpilkite vandenį, užvirkite. Sudėkite bulves ir morkas, virkite ~10 min., kol šiek tiek suminkštės.
  3. Kol verda, keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite svogūną ir papriką, kepkite ~5 min. Sukrėskite kopūstą, įpilkite citrinų sulčių, sudėkite pomidorų pastą bei samtį verdančio sultinio. Išmaišykite, uždenkite ir troškinkite dar ~5 min.
  4. Daržovių mišinį iš keptuvės perkelkite į puodą prie bulvių ir morkų. Pagardinkite druska, pipirais, įmeskite lauro lapą ir pavirkite dar ~5 min.
  5. Nukaitę suberkite petražoles, lengvai pamaišykite ir sriubą patiekite karštą.

Skanaus ir jaukių pietų!