Skip to main content

INGREDIENTAI

Porcijų skaičius: 4

1 kilogramas šonkaulių
1,5 litro vandens
500 gramų raugintų kopūstų
200 gramų rūkytos kiaulienos šoninės
1 morka
5 šalotiniai svogūnai
4 česnako skiltelės
Alyvuogių aliejaus – pagal poreikį
Druskos – pagal skonį
Maltų juodųjų pipirų – pagal skonį
Rozmarino – pagal skonį

PARUOŠIMO BŪDAS

Paruošimo laikas: apie 1 val.

  1. Įkaitintame puode su trupučiu alyvuogių aliejaus iš visų pusių gerai apskrudinkite šonkaulius, kad įgautų gražią spalvą.

  2. Šonkauliams apkepus, suberkite kubeliais pjaustytą rūkytą šoninę ir trumpai pakepinkite, kol išsiskirs kvapnūs riebalai.

  3. Smulkiai supjaustykite šalotinius svogūnus, sutarkuokite arba kubeliais supjaustykite morką, stambiau sukapokite česnaką. Visas daržoves suberkite į puodą ir maišydami kepkite kelias minutes, kad suminkštėtų.

  4. Sudėkite raugintus kopūstus, o jei norite, ir kelis stambesnius bulvių gabalėlius (nebūtina). Trumpai pamaišykite.

  5. Užpilkite vandeniu, pagardinkite druska, juodaisiais pipirais bei keliomis rozmarino šakelėmis. Užvirinkite, tuomet sumažinkite kaitrą ir virkite ant silpnos ugnies apie 1 valandą, kol mėsa bus minkšta, o skoniai susijungs.

  6. Patiekite karštą, norint galima įdėti šaukštą grietinės. Skanaus!