INGREDIENTAI
Porcijų skaičius: 4
1 kilogramas šonkaulių
1,5 litro vandens
500 gramų raugintų kopūstų
200 gramų rūkytos kiaulienos šoninės
1 morka
5 šalotiniai svogūnai
4 česnako skiltelės
Alyvuogių aliejaus – pagal poreikį
Druskos – pagal skonį
Maltų juodųjų pipirų – pagal skonį
Rozmarino – pagal skonį
PARUOŠIMO BŪDAS
Paruošimo laikas: apie 1 val.
-
Įkaitintame puode su trupučiu alyvuogių aliejaus iš visų pusių gerai apskrudinkite šonkaulius, kad įgautų gražią spalvą.
-
Šonkauliams apkepus, suberkite kubeliais pjaustytą rūkytą šoninę ir trumpai pakepinkite, kol išsiskirs kvapnūs riebalai.
-
Smulkiai supjaustykite šalotinius svogūnus, sutarkuokite arba kubeliais supjaustykite morką, stambiau sukapokite česnaką. Visas daržoves suberkite į puodą ir maišydami kepkite kelias minutes, kad suminkštėtų.
-
Sudėkite raugintus kopūstus, o jei norite, ir kelis stambesnius bulvių gabalėlius (nebūtina). Trumpai pamaišykite.
-
Užpilkite vandeniu, pagardinkite druska, juodaisiais pipirais bei keliomis rozmarino šakelėmis. Užvirinkite, tuomet sumažinkite kaitrą ir virkite ant silpnos ugnies apie 1 valandą, kol mėsa bus minkšta, o skoniai susijungs.
-
Patiekite karštą, norint galima įdėti šaukštą grietinės. Skanaus!