
INGREDIENTAI
Porcijų skaičius: 4
- 6 didelės bulvės
- 1 kiaušinis
- 1 a. š. druskos
- ⅓ a. š. maltų juodųjų pipirų
Įdarui
- 300 g kiaulienos faršo
- ½ mažo svogūno
- ⅔ a. š. druskos
- ½ a. š. česnako miltelių
- ⅓ a. š. džiovinto mairūno
- ⅓ a. š. maltų juodųjų pipirų
Kepimui
- Aliejaus pagal poreikį
PARUOŠIMO BŪDAS
Paruošimo laikas: apie 45 min.
- Įdaras. Itin smulkiai sukapokite svogūną. Dubenyje sumaišykite faršą, svogūną, druską, česnako miltelius, mairūną ir pipirus. Atidėkite, kad skoniai susijungtų.
- Bulvių masė. Nuskustas bulves sutarkuokite, sudėkite į sietelį ir lengvai paspauskite, kad nubėgtų dalis skysčio. Perkelkite į dubenį, įmuškite kiaušinį, berkite druską bei pipirus ir išmaišykite.
- Formavimas. Į įkaitintą keptuvę su 2 v. š. aliejaus dėkite kupiną šaukštą bulvių masės ir paskleiskite. Ant viršaus plonu sluoksniu paskirstykite faršą, uždenkite dar šaukštu tarkių.
- Kepimas. Kepkite vidutinėje kaitroje po 6–7 min. iš abiejų pusių, kol blynas taps auksinis, o mėsa viduje iškeps. Jei riebalai greitai sudega, sumažinkite ugnį ir įpilkite šlakelį aliejaus.
- Patiekimas. Karštus blynus patiekite su grietine ar spirgučių padažu. Skanaus!