Skip to main content

Bulviniai „Kėdainių“ blynai su sultingu faršo įdaru
INGREDIENTAI

Porcijų skaičius: 4

  • 6 didelės bulvės
  • 1 kiaušinis
  • 1 a. š. druskos
  • ⅓ a. š. maltų juodųjų pipirų

Įdarui

  • 300 g kiaulienos faršo
  • ½ mažo svogūno
  • ⅔ a. š. druskos
  • ½ a. š. česnako miltelių
  • ⅓ a. š. džiovinto mairūno
  • ⅓ a. š. maltų juodųjų pipirų

Kepimui

  • Aliejaus pagal poreikį

PARUOŠIMO BŪDAS

Paruošimo laikas: apie 45 min.

  1. Įdaras. Itin smulkiai sukapokite svogūną. Dubenyje sumaišykite faršą, svogūną, druską, česnako miltelius, mairūną ir pipirus. Atidėkite, kad skoniai susijungtų.
  2. Bulvių masė. Nuskustas bulves sutarkuokite, sudėkite į sietelį ir lengvai paspauskite, kad nubėgtų dalis skysčio. Perkelkite į dubenį, įmuškite kiaušinį, berkite druską bei pipirus ir išmaišykite.
  3. Formavimas. Į įkaitintą keptuvę su 2 v. š. aliejaus dėkite kupiną šaukštą bulvių masės ir paskleiskite. Ant viršaus plonu sluoksniu paskirstykite faršą, uždenkite dar šaukštu tarkių.
  4. Kepimas. Kepkite vidutinėje kaitroje po 6–7 min. iš abiejų pusių, kol blynas taps auksinis, o mėsa viduje iškeps. Jei riebalai greitai sudega, sumažinkite ugnį ir įpilkite šlakelį aliejaus.
  5. Patiekimas. Karštus blynus patiekite su grietine ar spirgučių padažu. Skanaus!