Skip to main content

Tikra senolių kopūstienė su raugintais kopūstais ir šonkauliais
INGREDIENTAI

Porcijų skaičius: 4

  • 1 kilogramas šonkaulių
  • 1,5 litro vandens
  • 500 gramų raugintų kopūstų
  • 200 gramų rūkytos kiaulienos šoninės
  • 1 morka
  • 5 šalotiniai svogūnai
  • 4 česnako skiltelės
  • Alyvuogių aliejaus – pagal poreikį
  • Druskos – pagal skonį
  • Maltų juodųjų pipirų – pagal skonį
  • Rozmarino – pagal skonį

PARUOŠIMO BŪDAS

Paruošimo laikas: apie 1 val.

  1. Įkaitintame puode su trupučiu alyvuogių aliejaus iš visų pusių gerai apskrudinkite šonkaulius, kad įgautų gražią spalvą.
  2. Šonkauliams apkepus, suberkite kubeliais pjaustytą rūkytą šoninę ir trumpai pakepinkite, kol išsiskirs kvapnūs riebalai.
  3. Smulkiai supjaustykite šalotinius svogūnus, sutarkuokite arba kubeliais supjaustykite morką, stambiau sukapokite česnaką. Visas daržoves suberkite į puodą ir maišydami kepkite kelias minutes, kad suminkštėtų.
  4. Sudėkite raugintus kopūstus, o jei norite, ir kelis stambesnius bulvių gabalėlius (nebūtina). Trumpai pamaišykite.
  5. Užpilkite vandeniu, pagardinkite druska, juodaisiais pipirais bei keliomis rozmarino šakelėmis. Užvirinkite, tuomet sumažinkite kaitrą ir virkite ant silpnos ugnies apie 1 valandą, kol mėsa bus minkšta, o skoniai susijungs.
  6. Patiekite karštą, norint galima įdėti šaukštą grietinės. Skanaus!