
INGREDIENTAI
Porcijų skaičius: 4
- 1 kilogramas šonkaulių
- 1,5 litro vandens
- 500 gramų raugintų kopūstų
- 200 gramų rūkytos kiaulienos šoninės
- 1 morka
- 5 šalotiniai svogūnai
- 4 česnako skiltelės
- Alyvuogių aliejaus – pagal poreikį
- Druskos – pagal skonį
- Maltų juodųjų pipirų – pagal skonį
- Rozmarino – pagal skonį
PARUOŠIMO BŪDAS
Paruošimo laikas: apie 1 val.
- Įkaitintame puode su trupučiu alyvuogių aliejaus iš visų pusių gerai apskrudinkite šonkaulius, kad įgautų gražią spalvą.
- Šonkauliams apkepus, suberkite kubeliais pjaustytą rūkytą šoninę ir trumpai pakepinkite, kol išsiskirs kvapnūs riebalai.
- Smulkiai supjaustykite šalotinius svogūnus, sutarkuokite arba kubeliais supjaustykite morką, stambiau sukapokite česnaką. Visas daržoves suberkite į puodą ir maišydami kepkite kelias minutes, kad suminkštėtų.
- Sudėkite raugintus kopūstus, o jei norite, ir kelis stambesnius bulvių gabalėlius (nebūtina). Trumpai pamaišykite.
- Užpilkite vandeniu, pagardinkite druska, juodaisiais pipirais bei keliomis rozmarino šakelėmis. Užvirinkite, tuomet sumažinkite kaitrą ir virkite ant silpnos ugnies apie 1 valandą, kol mėsa bus minkšta, o skoniai susijungs.
- Patiekite karštą, norint galima įdėti šaukštą grietinės. Skanaus!