
INGREDIENTAI
Porcijų skaičius: 4
- 700 g krevečių
- 200 ml 35 % grietinėlės
- 100 ml sauso balto vyno (arba lengvo sultinio)
- 7 česnako skiltelės, smulkintos
- Sauja smulkintų petražolių
- 1 šaukštas persilado prieskonių
Kepimui:
- 50 g sviesto
- Šlakelis aliejaus
GAMINIMO EIGA
Paruošimo laikas: apie 20 min.
- Įkaitintoje keptuvėje ištirpinkite sviestą, įlašinkite truputį aliejaus, kad riebalai nesviltų.
- Suberkite susmulkintą česnaką ir trumpai pakepinkite, kol pasklis kvapas, bet česnakas dar nepradės ruduoti.
- Įmeskite krevetes ir ant vidutinės kaitros apkepkite po porą minučių iš abiejų pusių.
- Užpilkite baltu vynu, išmaišykite ir leiskite alkoholiui kelias akimirkas nugaruoti.
- Supilkite grietinėlę. Nuolat maišykite, kad padažas būtų tolygus ir nesutrauktų baltymų.
- Pagardinkite persilado mišiniu, saujele petražolių ir, jei reikia, žiupsniu druskos. Dar trumpai pavirkite, kol padažas sutirštės iki norimos konsistencijos.
- Patiekite krevetes iš karto – jos puikiai dera su paskrudinta čiabatos ar kitos traškios duonos rieke.
Skanaus!