
INGREDIENTAI
Porcijų skaičius – 4
- 1 skardinė konservuotų avinžirnių (≈ 240 g virtų)
- 4 v. š. sezamų pastos (tahini)
- 2 v. š. alyvuogių aliejaus
- 3 v. š. šviežių citrinų sulčių (iš ~1 citrinos)
- 1 česnako skiltelė
- ½ a. š. rūkytos paprikos miltelių (nebūtina)
- ½ a. š. malto kumino
- ½ a. š. druskos
- ¼ a. š. juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS
Trukmė – apie 20 min.
- Nusunkite avinžirnius, bet skystį (aquafabą) pasilikite atskirai.
- Norėdami ypač glotnios tekstūros, atsargiai nuimkite avinžirnių odeles.
- Į virtuvinį smulkintuvą sudėkite avinžirnius, tahini, aliejų, citrinos sultis, česnaką, rūkytą papriką, kuminą, druską ir pipirus. Sukite, kol masė taps vienalytė.
- Jei reikia skystinti, po šaukštą įpilkite pasilikto avinžirnių skysčio, kol pasieksite norimą tirštumą.
- Paruoštą humusą sudėkite į sandarų indą. Šaldytuve jis išsilaikys iki savaitės.
Skanaus!