
INGREDIENTAI
- 50 g sviesto
- 2 v. š. kvietinių miltų
- 250 ml pieno
- 2 v. š. sūrio miltelių arba ~50 g smulkiai tarkuoto sūrio
- Žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS
- Nedideliame puode ištirpinkite sviestą ant vidutinės kaitros.
- Suberkite miltus ir nuolat maišydami kaitinkite apie minutę, kol gausite vientisą pastą.
- Plona srovele pilkite pieną, vis maišydami, kad nesusidarytų gumulėlių. Virkite, kol masė sutirštės.
- Suberkite sūrio miltelius arba tarkuotą sūrį, maišykite, kol sūris visiškai ištirps ir padažas taps kreminis.
- Pagal skonį įberkite druskos, išmaišykite ir patiekite karštą prie mėsos, makaronų ar daržovių.
Skanaus!