
INGREDIENTAI
Porcijų skaičius: 6
- 250 g pievagrybių (ar kitų mėgstamų grybų)
- 1 svogūnas
- 1 v. š. sviesto
- 1 v. š. kvietinių miltų
- ~100 ml pieno (arba grietinėlės)
- Žiupsnelis juodųjų pipirų
- Druskos pagal skonį
PARUOŠIMO BŪDAS
Laikas: apie 15 min.
- Pievagrybius supjaustykite plonais griežinėliais, svogūną – smulkiais kubeliais.
- Įkaitinkite keptuvę, ištirpinkite sviestą. Suberkite svogūną ir grybus, kepkite apie 10 min., kol suminkštės ir lengvai apskrus.
- Pabarstykite miltais, greitai išmaišykite, kad neliktų sausų miltų plotelių.
- Plona srovele pilkite pieną, nuolat maišydami, kad nesusidarytų gumulėlių. Kaitinkite, kol padažas sutirštės. Jei norite skystesnio – įpilkite daugiau pieno.
- Pagardinkite druska ir pipirais, išmaišykite ir patiekite karštą prie bulvių, mėsos ar kitų patiekalų.
Skanaus!