Skip to main content

Kreminis pievagrybių padažas – gardus prie bulvių ar mėsos
INGREDIENTAI

Porcijų skaičius: 6

  • 250 g pievagrybių (ar kitų mėgstamų grybų)
  • 1 svogūnas
  • 1 v. š. sviesto
  • 1 v. š. kvietinių miltų
  • ~100 ml pieno (arba grietinėlės)
  • Žiupsnelis juodųjų pipirų
  • Druskos pagal skonį

PARUOŠIMO BŪDAS

Laikas: apie 15 min.

  1. Pievagrybius supjaustykite plonais griežinėliais, svogūną – smulkiais kubeliais.
  2. Įkaitinkite keptuvę, ištirpinkite sviestą. Suberkite svogūną ir grybus, kepkite apie 10 min., kol suminkštės ir lengvai apskrus.
  3. Pabarstykite miltais, greitai išmaišykite, kad neliktų sausų miltų plotelių.
  4. Plona srovele pilkite pieną, nuolat maišydami, kad nesusidarytų gumulėlių. Kaitinkite, kol padažas sutirštės. Jei norite skystesnio – įpilkite daugiau pieno.
  5. Pagardinkite druska ir pipirais, išmaišykite ir patiekite karštą prie bulvių, mėsos ar kitų patiekalų.

Skanaus!