INGREDIENTAI
Porcijų skaičius – 4
-
1 skardinė konservuotų avinžirnių (≈ 240 g virtų)
-
4 v. š. sezamų pastos (tahini)
-
2 v. š. alyvuogių aliejaus
-
3 v. š. šviežių citrinų sulčių (iš ~1 citrinos)
-
1 česnako skiltelė
-
½ a. š. rūkytos paprikos miltelių (nebūtina)
-
½ a. š. malto kumino
-
½ a. š. druskos
-
¼ a. š. juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS
Trukmė – apie 20 min.
-
Nusunkite avinžirnius, bet skystį (aquafabą) pasilikite atskirai.
-
Norėdami ypač glotnios tekstūros, atsargiai nuimkite avinžirnių odeles.
-
Į virtuvinį smulkintuvą sudėkite avinžirnius, tahini, aliejų, citrinos sultis, česnaką, rūkytą papriką, kuminą, druską ir pipirus. Sukite, kol masė taps vienalytė.
-
Jei reikia skystinti, po šaukštą įpilkite pasilikto avinžirnių skysčio, kol pasieksite norimą tirštumą.
-
Paruoštą humusą sudėkite į sandarų indą. Šaldytuve jis išsilaikys iki savaitės.
Skanaus!