Skip to main content

INGREDIENTAI

Porcijų skaičius – 4

  • 1 skardinė konservuotų avinžirnių (≈ 240 g virtų)

  • 4 v. š. sezamų pastos (tahini)

  • 2 v. š. alyvuogių aliejaus

  • 3 v. š. šviežių citrinų sulčių (iš ~1 citrinos)

  • 1 česnako skiltelė

  • ½ a. š. rūkytos paprikos miltelių (nebūtina)

  • ½ a. š. malto kumino

  • ½ a. š. druskos

  • ¼ a. š. juodųjų pipirų

PARUOŠIMO BŪDAS

Trukmė – apie 20 min.

  1. Nusunkite avinžirnius, bet skystį (aquafabą) pasilikite atskirai.

  2. Norėdami ypač glotnios tekstūros, atsargiai nuimkite avinžirnių odeles.

  3. Į virtuvinį smulkintuvą sudėkite avinžirnius, tahini, aliejų, citrinos sultis, česnaką, rūkytą papriką, kuminą, druską ir pipirus. Sukite, kol masė taps vienalytė.

  4. Jei reikia skystinti, po šaukštą įpilkite pasilikto avinžirnių skysčio, kol pasieksite norimą tirštumą.

  5. Paruoštą humusą sudėkite į sandarų indą. Šaldytuve jis išsilaikys iki savaitės.

Skanaus!